Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ανίκητο drone των Houthi αχρήστεψε την αεράμυνα του Ισραήλ

Το ανίκητο drone των Houthi αχρήστεψε την αεράμυνα του Ισραήλ
Οι Houthi εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Δέος προκαλεί στο Ισραήλ η επίθεση των ανταρτών Houthi της Υεμένης με ένα drone που διέσπασε με χαρακτηριστική ευκολία την ισραηλινή αεράμυνα.
Νωρίτερα τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2024 έγινε γνωστό ότι έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Τελ Αβίβ λόγω «πρόσκρουσης εναέριου στόχου».
Τα συστήματα συναγερμού δεν λειτούργησαν, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, τέσσερις από αυτούς υπέστησαν τραύματα από θραύσματα.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Houthi της Υεμένης.
Είπαν ότι χρησιμοποίησαν ένα νέο drone που είναι ικανό να αποφύγει τόσο τα ραντάρ όσο και τα συστήματα αναχαίτισης, ανέφερε η The Jerusalem Post.
Οι Houthi εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε η Al Arabiya.

Οι Ισραηλινοί παραδέχονται πως αιφνιδιάστηκαν

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας που έπληξαν το Τελ Αβίβ νωρίς στις 19 Ιουλίου εκτοξεύτηκαν από τους Houthi.
Αφού έφτασε στο Ισραήλ από την Υεμένη, το drone κινήθηκε προς το Τελ Αβίβ από την κατεύθυνση της θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF αντιναύαρχος Daniel Hagari, προσθέτοντας ότι το drone είναι ένα ιρανικής κατασκευής Samad-3, το οποίο είχε τροποποιηθεί για να έχει εκτεταμένο εύρος.
Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεκάδες drones έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ από την Υεμένη εν μέσω του συνεχιζόμενου ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με τα περισσότερα από αυτά να καταρρίπτονται από τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει την κατάσταση μετά την επίθεση προκειμένου να προσαρμοστεί η αεράμυνα σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
Επίσης εξετάζεται η «απαιτούμενη επιθετική απάντηση εναντίον εκείνων που απειλούν το Ισραήλ».
1_156.jpg
Το Jaffa


Ο εκπρόσωπος των Houthi, στρατηγός Yahya Sarea, δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ένα νέο drone με το όνομα «Jaffa» που έχει την ικανότητα να αποφεύγει τα αντίμετρα.
Το Jaffa μπορεί να είναι μια έκδοση του Samad-3, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους αντάρτες το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης