Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Παραλήρημα από τον Tatar – «Οι Έλληνες στοχεύουν στη δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδας»

Τουρκία: Παραλήρημα από τον Tatar – «Οι Έλληνες στοχεύουν στη δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδας»
Προκλήσεων συνέχεια από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη
Σχετικά Άρθρα
Οι Έλληνες επεκτείνουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Μεσόγειο και «εκλαμβάνουν και τις θάλασσες ως γη της πατρίδας τους», υποστήριξε σε ένα ακόμη ανθελληνικό παραλήρημα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ersin Tatar.
Τούτου λεχθέντος, σε συνέντευξή του στο Anadolu, ανέφερε ότι «όπως τα νησιά του Αιγαίου, οι Έλληνες ονειρεύονται να συνδέσουν με την Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία την βλέπουν ως το 13ο νησί» και στοχεύουν στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας».
«Για την ακρίβεια, κατά κάποιο τρόπο αυτό προσπαθούν να το κάνουν με την ένταξη της νότιας Κύπρου στην EE. Δηλαδή, ότι ο βορράς και ο νότος είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως, αυτή η ιδεολογική στάση ότι το νησί της Κύπρου ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει ουσιαστικά σε αυτό», είπε.
Χαρακτήρισε την 20η Ιουλίου 1974 «μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, διότι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», λέγοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην απόβαση του στρατού που ήρθε από τη «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία και τον αγώνα των Κυπρίων μουτζαχεντίν.
«Τα τελευταία 50 χρόνια υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο. Δεν έχει ματώσει η μύτη κανενός. Πριν από αυτή τη περίοδο υπήρχαν συνεχείς συγκρούσεις. Όπου κατά την διάρκεια αυτών των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι», ενώ πρόσθεσε ότι στην Κύπρο έχει δημιουργηθεί μια τουρκο-ελληνική ισορροπία και ότι η ισορροπία αυτή βασίζεται στη Συνθήκη της Λωζάνης που υπογράφηκε το 1923.
Στην Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρεται ότι η Τουρκία θα έχει λόγο για το μέλλον της Κύπρου, εάν αλλάξει η κατάσταση ή τα στατιστικά στοιχεία στο νησί, είπε ο Tatar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης