Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Trump με Zelensky: Στόχος είναι Ρωσία και Ουκρανία να συναντηθούν για να υπάρξει ειρήνη

Επικοινωνία Trump με Zelensky: Στόχος είναι Ρωσία και Ουκρανία να συναντηθούν για να υπάρξει ειρήνη
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, θα «φέρει την ειρήνη και θα τερματίσει τον πόλεμο».

Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για τη θέση του αρχηγού του κράτους Trump ανέφερε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία «πολύ καλή».
«Ο Zelensky και εγώ είχαμε ένα πολύ ωραίο τηλεφώνημα νωρίτερα.
Με συνεχάρη για το πολύ επιτυχημένο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και που έγινα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η δήλωση στη σελίδα του Trump στο Truth Social.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, θα «φέρει την ειρήνη και θα τερματίσει τον πόλεμο».


«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές»,
δήλωσε ο Trump σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας μια προεκλογική υπόσχεση για την οποία δεν έχει υπεισέλθει ποτέ σε λεπτομέρειες.
«Και οι δύο πλευρές μπορούν να συναντηθούν και να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που θα τερματίσει τη βία και θα ανοίξει το δρόμο προς την ευημερία», τόνισε ο Trump.

Ο Zelensky, με τη σειρά του, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Χ ότι είχε συμφωνήσει με τον υποψήφιο για την προεδρία σε μελλοντική προσωπική συνάντηση για να συζητηθούν συγκεκριμένα ειρηνικά βήματα.
Νωρίτερα, ο Trump διαβεβαίωσε ότι εάν εκλεγεί, θα βάλει τέλος σε κάθε διεθνή σύγκρουση στον κόσμο «που έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση» του Biden, συμπεριλαμβανομένου και του Ουκρανικού….
Κατά τη διάρκεια της εκλογικής συζήτησης της 27ης Ιουνίου, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος υποσχέθηκε ότι θα καταλήξει σε λύση σε αυτή τη σύγκρουση πριν από την πιθανή επανεκλογή του και την ορκωμοσία του ως πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου 2025.
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» αν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σεβαστεί την Ρωσία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Trump, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης