Τελευταία Νέα
Διεθνή

Junge Welt: Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για τον Viktor Orban οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Junge Welt: Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για τον Viktor Orban οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Το ψήφισμα τεκμηριώνει πολιτικές αυταπάτες μεγαλείου, μαινόμενη απογοήτευση από την αδυναμία και, κατά συνέπεια, αυξημένη θέληση για βία, αναφέρει η Junge Welt
Το πρώτο ψήφισμα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καταδικάζει την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban στη Ρωσία και υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία του για διάλογο αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση των συνθηκών και της κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ», θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση και παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφει η Junge Welt.
«Το ψήφισμα τεκμηριώνει πολιτικές αυταπάτες μεγαλείου, μαινόμενη απογοήτευση από την αδυναμία και, κατά συνέπεια, αυξημένη θέληση για βία», αναφέρει η Junge Welt.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι πολλών κομμάτων που αυτοαποκαλούνται «αριστεροί» ή ακόμη και αντιιμπεριαλιστές ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος, ενώ άλλοι απείχαν.
«Οι συντάκτες του ψηφίσματος απαιτούν από την ΕΕ να αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική υποστήριξη, να αυξήσει τη δυναμική της στρατιωτικής της βιομηχανίας και να άρει τους περιορισμούς που ισχύουν για τη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων που παρέχονται στην Ουκρανία εναντίον στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια», τονίζει η Junge Welt.
Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκαν στις 6-9 Ιουνίου.
Το κεντροδεξιό φιλελεύθερο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) , το οποίο υποστηρίζει τη σημερινή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κέρδισε 188 έδρες από τις 720.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης