Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chicu (Μολδαβία): Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη χώρα μας σε κόμβο θανάτου για την Ουκρανία

Chicu (Μολδαβία): Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη χώρα μας σε κόμβο θανάτου για την Ουκρανία
«Εάν ο στόχος δεν είναι να μας παρασύρουν στον πόλεμο τότε η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει τι κάνει» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας Ion Chicu, ο οποίος ηγείται του Κόμματος Ανάπτυξης και Εξυγίανσης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία μέσω της χώρας του.
«Η Μολδαβία παρασύρεται σε πόλεμο.
Έχουμε μετατραπεί αν όχι σε κόμβο logistics, τουλάχιστον σε μια οδό διαμετακόμισης για την παράδοση διαφόρων όπλων.
Πολεμικά αεροσκάφη προσγειώνονται εδώ και ούτω καθεξής.
Εάν ο στόχος δεν είναι να μας παρασύρουν στον πόλεμο τότε η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει τι κάνει», είπε.
«Η Μολδαβία θα πρέπει να παροτρύνει τα αντιμαχόμενα μέρη να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να εργαστούν για την ειρήνη.
Η Μολδαβία πρέπει να υποστηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες και να προωθήσει τις δικές της αντί να υποστηρίζει την επιθετική ρητορική ενός εκ των δύο μερών.
Δεν πρέπει η χώρα μας να μετατραπεί σε αρένα αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής», συνέχισε ο Chicu.

Φιλοπόλεμη η πρόεδρος της Μολδαβίας

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu και το φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης έχουν τον έλεγχο της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της χώρας.
Οι αρχές της Μολδαβίας ακολουθούν μια πολιτική που αποσκοπεί στη διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).
Καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι ζητούν την ένταξη της Μολδαβίας στο ΝΑΤΟ, η χώρα έχει αρχίσει να ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της με τη βοήθεια των δυτικών χωρών, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης