Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Στροφή 180 μοιρών από τον κόσμο – Παίρνει το μέρος της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία

Orban: Στροφή 180 μοιρών από τον κόσμο – Παίρνει το μέρος της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία
Η θέση της Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα είναι λογική και προβλέψιμη, ενώ η χώρα έχει επιδείξει οικονομική ευελιξία στην προσαρμογή της στις δυτικές κυρώσεις από τότε που προσάρτησε την Κριμαία το 2014, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός 
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban τόνισε ότι η ρωσική ηγεσία διακρίνεται από ορθολογισμό ενώ η Ουκρανία δεν μπορέσει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.
Μιλώντας σε ουγγρικό φεστιβάλ στη γειτονική Ρουμανία προέβλεψε μία μετακίνηση της παγκόσμιας εξουσίας από την παράλογη Δύση στη Ρωσία και την Ασία.
«Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ίσως αιώνες, η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο», είπε ο Orban αναφέροντας ως παγκόσμιες μελλοντικές υπερδυνάμεις την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Ινδονησία.
«Και εμείς οι Δυτικοί ωθήσαμε τους Ρώσους σε αυτό το μπλοκ», συνέχισε.

Αδύναμη η Δύση

Όπως είπε ο ίδιος, σε αντίθεση με την «αδυναμία» της Δύσης, η θέση της Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα είναι λογική και προβλέψιμη, ενώ η χώρα έχει επιδείξει οικονομική ευελιξία στην προσαρμογή της στις δυτικές κυρώσεις από τότε που προσάρτησε την Κριμαία το 2014.
Συνεχίζοντας επισήμανε ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ γιατί «εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε αρκετά χρήματα γι΄αυτό».
«Η ΕΕ πρέπει να παραιτηθεί από την ταυτότητά της ως ένα πολιτικό project και να γίνει ένα οικονομικό και αμυντικό, πρότεινε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Στροφή 180 μοιρών από τον κόσμο – Παίρνει το μέρος της Ρωσίας

Πολλές από τις χώρες του κόσμου παίρνουν σταδιακά το μέρος της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία παρά τις εντολές της Δύσης, παρατήρησε ο Orban.
«Τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξε μια στροφή 180 μοιρών.
Η Δύση έδωσε εντολή στον κόσμο να σταθεί ενάντια στη Ρωσία και να στηρίξει την Ουκρανία.

Τώρα όμως βρισκόμαστε στη φάση όπου όλοι παίρνουν σταδιακά το μέρος της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι η Ρωσία υποστηρίζεται από «τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο», συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, καθώς και το Ιράν.
«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Τουρκία και ο μουσουλμανικός κόσμος, είδαν ξαφνικά τη Ρωσία ως εταίρο παρά ως εχθρό», υπογράμμισε.

Ο Orban ξεσκέπασε τον βρώμικο εκιβασμό Zelensky

Η Ουκρανία εκβιάζει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία με μπλοκάρισμα της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από την Lukoil, δήλωσε ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban.
Στις 17 Ιουλίου, η Ουκρανία διέκοψε τη διαμετακόμιση πετρελαίου της Lukoil μέσω του εδάφους της προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, επειδή το Κίεβο είχε θέσει την εταιρεία στον κατάλογο κυρώσεων.
Πετρέλαιο από τη Ρωσία παρέχεται σε αυτές τις χώρες μέσω του πετρελαιαγωγού Druzhba που διέρχεται από την Ουκρανία.
«Η Ουκρανία εκβιάζει δύο χώρες (τις Ουγγαρία και Σλοβακία σύμφωνα με το TASS) που υποστηρίζουν την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός», είπε σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «αν η κατάσταση δεν επιλυθεί και λύση δεν βρεθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο», «η Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει ελλείψεις πετρελαίου».
Η Σλοβακία και η Ουγγαρία, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αυξήσει την πίεση αφότου δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως έχουν σταματήσει οι παραδόσεις πετρελαίου από τον ρωσικό όμιλο Lukoil μέσω της Ουκρανίας επειδή το Κίεβο συμπεριέλαβε την εταιρία στον κατάλογο κυρώσεων.
ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban και ο Σλοβάκος ομόλογός του Robert Fico επέκριναν αμφότεροι τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο το 2022, αν και η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Τσεχία εξασφάλισαν εξαιρέσεις λόγω της εξάρτησής τους από αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης