Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 37% - Ανοιχτή πληγή για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 37% - Ανοιχτή πληγή για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο Ιούλιος σηματοδότησε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στις πωλήσεις EV από τότε που η κυβέρνηση τερμάτισε τις επιδοτήσεις για εξαγορές ηλεκτρικών οχημάτων

Σχετικά Άρθρα
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, η Γερμανία, είδε τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να μειώνονται κατά 36,8% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι πωλήσεις EV μειώνονται παγκοσμίως και καθώς το Βερολίνο τερμάτισε τις επιδοτήσεις στα τέλη του 2023.
Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων οχημάτων με μπαταρία (BEV) στη Γερμανία μειώθηκαν σε 30.762 οχήματα τον Ιούλιο από τον ίδιο μήνα του 2023, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αρχής Αυτοκινήτων Μεταφορών τη Δευτέρα (5/8/2024).
Ο Ιούλιος σηματοδότησε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στις πωλήσεις EV από τότε που η κυβέρνηση τερμάτισε τις επιδοτήσεις για εξαγορές ηλεκτρικών οχημάτων τον Δεκέμβριο του 2023.
Ενώ οι πωλήσεις της BEV έπεσαν, η συνολική αγορά αυτοκινήτων παρέμεινε σχετικά σταθερή.
Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων βενζινοκίνητων επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 0,1% από έτος σε έτος τον Ιούλιο και οι πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ αυξήθηκαν κατά 1,4%.
Οι νέες εγγραφές της Tesla μειώθηκαν κατά 36,7% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023 και ήταν μεταξύ των ξένων εμπορικών σημάτων με τις χειρότερες επιδόσεις στη Γερμανία τον περασμένο μήνα.
Η Renault, η Hyundai και η Fiat, μεταξύ άλλων, είδαν επίσης τις πωλήσεις τους στη γερμανική αγορά να πέφτουν τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η ζήτηση EV έχει εμφανώς αμβλυνθεί τον περασμένο χρόνο, αφήνοντας τις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία να παλεύουν με την πλεονάζουσα χωρητικότητα των μοντέλων τους EV καθώς συνειδητοποιούν ότι η μετάβαση σε πλήρως ηλεκτροκίνητες μεταφορές θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι πίστευαν.
Νωρίτερα φέτος, οι πωλήσεις BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν για πρώτη φορά από την εμφάνιση του Covid το 2020.
Η επιβράδυνση των παγκόσμιων πωλήσεων EV έχει πλήξει και φέτος τα κέρδη των μεγάλων κατασκευαστών μπαταριών EV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης