Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο σχόλιο της Ρωσίας για τους αμερικανούς μισθοφόρους στο Kursk: Άμεση συμμετοχή ΗΠΑ στην επίθεση - Ψέματα Biden

Το πρώτο σχόλιο της Ρωσίας για τους αμερικανούς μισθοφόρους στο Kursk: Άμεση συμμετοχή ΗΠΑ στην επίθεση - Ψέματα Biden
Ρωσία: Αποδεικνύεται ξεκάθαρα η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ως άμεσου συμμέτοχου στη σύγκρουση και στα κακόβουλα σχέδια του Ουκρανού Προέδρου
Το πρώτο σχόλιο ήρθε από το ρωσικό ΥΠΕΞ μετά την αποκάλυψη ότι Αμερικανοί μισθοφόροι συμμετέχουν ενεργά σε εχθροπραξίες στην περιοχή του Kursk, κατά της Ρωσίας.
«Τα αναδυόμενα στοιχεία για τη συμμετοχή αμερικανικών PMC στην εισβολή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk αποδεικνύουν τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία»,
 ανέφερε σε ένα πρώτο σχόλιο του, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Τονίζεται ότι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για μη εμπλοκή της στην επίθεση των Ουκρανών νεοναζί, αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ως άμεσου συμμέτοχου στη σύγκρουση και στα κακόβουλα σχέδια του Ουκρανού Προέδρου», αναφέρεται στο μήνυμα.

Όπως μετέδιδε το BN

Η προκλητική εισβολή των Ουκρανών στα ρωσικά σύνορα λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς καθημερινά πια έρχονται νέα στοιχεία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο αλλόκοτο σχέδιο Zelensky.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) δημοσίευσαν μια φωτογραφία σε κοινωνικό δίκτυο στην οποία ποζάρουν υπερήφανα, δίπλα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ενώ ήταν μέρος της ομάδας εισβολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). 
Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της PMC, η γεωγραφική θέση δείχνει την περιοχή Kursk, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία τους στην περιοχή.
Η λεζάντα της δημοσίευσης γράφει μάλιστα: «Τα αγόρια στο Kursk».
Στο κέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται ο ιδρυτής της εταιρείας, Derrick Bales, κάτι που προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία σε αυτές τις πληροφορίες.
Η συγκεκριμένη πρόκληση εγείρει σοβαρή ανησυχία, καθώς η συμμετοχή ξένων μισθοφόρων στη σύγκρουση στο ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει επίσημα σχόλια από τις ρωσικές αρχές ή τη διοίκηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για το θέμα.
Την ίδια ώρα, ο υποστράτηγος Alaudinov της AKhmat αποκαλύπτει πως στο Kursk, συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες, μισθοφόροι του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης