Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεκτείνεται ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας

Επεκτείνεται ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας
Η εκστρατεία ξεκίνησε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 σε περιοχές της κεντρικής Γάζας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές
Τα Ηνωμένα Έθνη σε συνεργασία με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ξεκίνησαν την 1 Σεπτεμβρίου 2024 τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ και την Hamas να συμφωνούν σε σύντομες παύσεις των εχθροπραξιών προκειμένου να διεξαχθεί η εκστρατεία εμβολιασμού.
Η εκστρατεία ξεκίνησε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 σε περιοχές της κεντρικής Γάζας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές.
Οι εχθροπραξίες θα σταματούν για τουλάχιστον οκτώ ώρες για τρεις συναπτές ημέρες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι οι παύσεις πιθανόν να χρειαστεί να παραταθούν και για μια τέταρτη ημέρα και ο πρώτος γύρος των εμβολιασμών θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.
Στις 23 Αυγούστου ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένα βρέφος παρέλυσε αφού προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα
. Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 25 χρόνια.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει διανείμει περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου nOPV2.
Η δεύτερη δόση του εμβολίου πρέπει να χορηγείται τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη. Αξιωματούχοι του ΠΟΥ λένε ότι τουλάχιστον το 90% των παιδιών θα πρέπει να λάβει δύο δόσεις του εμβολίου για να επιτύχει η εκστρατεία, αλλά αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον Οργανισμό καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της Γάζας έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης