Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος για απόπειρα βιασμού 20χρονης στη Σαλαμίνα: Το επικίνδυνο κράτος διώκει τους υπερασπιστές αδυνάμων

Βελόπουλος για απόπειρα βιασμού 20χρονης στη Σαλαμίνα: Το επικίνδυνο κράτος διώκει τους υπερασπιστές αδυνάμων
«Θα δρομολογήσουμε την ίδρυση πολιτοφυλακής με κατά τόπους κριτήρια και την ουσιαστική ανασύσταση της εθνοφυλακής», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Την αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, προκάλεσε η απόφαση για κακουργηματική δίωξη ενός άνδρα ο οποίος παρενέβη για να σώσει από βιασμό μια 20χρονη, στη Σαλαμίνα.
Ο κ.Βελόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του: «Η απόφαση για την κακουργηματική δίωξη του νεαρού ο οποίος παρενέβη και έσωσε μία ανυπεράσπιστη κοπέλα από βιασμό και ενδεχόμενη δολοφονική ενέργεια, οδηγώντας παράλληλα τον σεσημασμένο και επικίνδυνο δράστη στην δικαιοσύνη, είναι ανάξια σχολιασμού.
Όταν καταργείς το δικαίωμα της αυτοάμυνας ενώ ως κράτος αδυνατείς να υπερασπίσεις τους πολίτες ως οφείλεις, προσβάλλεις το κοινό περί δικαίου αίσθημα, βασικό στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος".
Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζει ότι "με αυτόν τον τρόπο η δημοκρατία μετατρέπεται σε φαυλοκρατία, που αντί να υπηρετεί τους πολίτες, βοηθά τους εγκληματίες", ενώ σημειώνει ότι το κόμμα του "θα θεσμοθετήσει το δικαίωμα της οπλοκατοχής εντός της οικίας για αυτοάμυνα.
Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, με απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες, θα δρομολογήσουμε την ίδρυση πολιτοφυλακής με κατά τόπους κριτήρια και την ουσιαστική ανασύσταση της εθνοφυλακής.
Όλα αυτά μέχρι το κράτος να αποδείξει ότι θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά την Ελλάδα και τους Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης