Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση της Ρωσίας ζητά ο Netanyahu για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Hamas

Παρέμβαση της Ρωσίας ζητά ο Netanyahu για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Hamas
Ο Στρατιωτικός Γραμματέας του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Υποστράτηγος Roman Gofman επέστρεψε σήμερα το πρωί από επίσκεψη στη Μόσχα, στόχος της οποίας ήταν η προώθηση της συμφωνίας για τους ομήρους
Ο Roman Gofman, στρατιωτικός σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu επισκέφθηκε τη Μόσχα για να πραγματοποιήσει συναντήσεις σχετικά με θέματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Netanyahu έκανε την παραπάνω αναφορά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Οxana και τον Grigory Lobanov, τους γονείς του Alexander Lobanov, ο οποίος δολοφονήθηκε ενώ κρατούνταν όμηρος από τη Hamas.
«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αποκαλύφθηκε ότι ο Στρατιωτικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Υποστράτηγος Roman Gofman επέστρεψε σήμερα το πρωί από επίσκεψη στη Μόσχα, στόχος της οποίας ήταν η προώθηση της συμφωνίας για τους ομήρους και κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησε τον Alexander Lobanov και το άλλους ομήρους», ανέφερε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του Lobanov και «και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, που το κράτος του Ισραήλ δεν κατάφερε να επιστρέψει ζωντανούς τον Αλέξανδρο και τους άλλους πέντε ομήρους».
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν το πρωί της Κυριακής 1/9 ότι έξι όμηροι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.
Μεταξύ αυτών ήταν και ο Alexander Lobanov, ο οποίος είχε ρωσική και ισραηλινή υπηκοότητα. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ Anatoly Viktorov εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Lobanov και στις οικογένειες άλλων ομήρων και τόνισε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες συνεχίζουν τις προσπάθειες για να απελευθερωθεί από την αιχμαλωσία στη Γάζα ένας ακόμη Ρώσος όμηρος, ο Alexander Trufanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης