Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Προκαλεί Τσίπρα ο Κασσελάκης, πρόταση μομφής ετοιμάζει ο Πολάκης

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Προκαλεί Τσίπρα ο Κασσελάκης, πρόταση μομφής ετοιμάζει ο Πολάκης
Κεντρική Επιτροπή στις 7-8/9 με ορατές τις εσωκομματικές εκλογές και τη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/9) να πλησιάζει και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, από τη νέα διάσπαση μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες.
Από αύριο, Δευτέρα 2/9, ξεκινά ακόμη μια εβδομάδα με "φουρτούνες" στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μόνο που οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, στέκεται απέναντι σε όσους τον επικρίνουν και ζητούν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στο κόμμα χωρίς «κύκλους» και «διαρροές».
Την ίδια ώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, Π. Πολάκης, ο οποίος έχει θέσει θέμα ηγεσίας, φαίνεται ότι δεν βγάζει από το κάδρο την πρόταση μομφής που σχεδιάζει και μάλιστα το προηγούμενο 24ωρο έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος αφήνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ν. Φαραντούρης, δηλώνοντας πως «οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει σε διέξοδο, της δικής μου εμπλοκής συμπεριλαμβανομένης, θα είναι κάτι το οποίο θα εξετάσω», ενώ ο Χρ. Σπίρτζης χαρακτηρίζει σε επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδριάζει την Τετάρτη 3/9 προειλημμένη την απόφαση διαγραφής του από το κόμμα και σημειώνει με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του κόμματος.

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας να τοποθετηθεί χωρίς "κύκλους" και "διαρροές"

Να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα χωρίς "κύκλους" και "διαρροές", καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Επιπλέον, κάνει λόγο για πιθανότητα δημιουργίας ετερόκλητου κεντροαριστερού σχήματος, με τη στήριξη πρόθυμων επιχειρηματιών
Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή στην «Realnews» αναφέρει ότι «αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα – «κουρελού», που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή ένα τμήμα του ακόμα και σήμερα σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς».
Βάζοντας στο κάδρο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως «θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν, υπονοώντας ότι τον εκφράζουν», για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως «όλοι αυτοί συρρικώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας».
«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς "κύκλους" και "διαρροές". Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», προσθέτει.
Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης δεν διστάζει να τοποθετηθεί και στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του το επόμενο Σαββατοκύριακο, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 7-8 Σεπτεμβρίου, λέγονατς πως «αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για μία ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν να θέσουν επίσημα την πρότασή τους στην επερχόμενη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής».
Δεν αφήνει στο απυρόβλητο τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, αλλά και στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία κίνηση στρατηγικής πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άλλο, ξεχωριστό θέμα.
Δεν διεγράφη γιατί κατήγγειλε την κ. Λινού».

Πολάκης: Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νέο μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία, λίγες ώρες μετά τον γάμο του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη, με τον Tyler Macbeth στα Χανιά.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επιμένοντας στη διατήρηση του εσωκομματικού μετώπου και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8 Σεπτεμβρίου, αλλά και μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού για τις συμβάσεις που ο ίδιος κατήγγειλε, σε ανάρτησή του στο Facebook, σχολίασε χαρακτηριστικά «τώρα που τέλειωσε…».
Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης ανέφερε στην ανάρτησή του:
«Αντε καλο ξημερωμα.
Τωρα που τελειωσε ……..
Ήρθε ο:
«Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
-Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση
-Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε
-Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης