Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Ετοιμάζεται για απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων

Goldman Sachs: Ετοιμάζεται για απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων
Οι απολύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της ετήσιας αξιολόγησης ταλέντων της Goldman Sachs
 Tην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων σχεδιάζει η Goldman Sachs στο πλαίσιο της ετήσιας διαδικασίας αναθεώρησης που στοχεύει σε χαμηλές επιδόσεις, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters.
Η επενδυτική τράπεζα επαναφέρει τις περικοπές θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την απόδοση το 2022 αφού τις διέκοψε για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.
«Οι ετήσιες αξιολογήσεις ταλέντων μας είναι φυσιολογικές, τυπικές και συνηθισμένες, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι αξιοσημείωτες», δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman σε δήλωση στο Reuters.
«Αναμένουμε να έχουμε περισσότερα άτομα που θα εργάζονται στην Goldman Sachs το 2024 από ό,τι το 2023».

Η μετοχή της Goldman σημείωσε άνοδο 32% από την αρχή της χρονιάς

Πέρυσι, η άσκηση φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα το 1% έως 5% των εργαζομένων της Goldman να χάσουν τη δουλειά τους.
Με τα χρόνια, οι περικοπές που έγιναν στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιολόγησης πόρων της Goldman κυμάνθηκαν με βάση τις συνθήκες της αγοράς και τις οικονομικές της προοπτικές.
ο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της τράπεζας ανήλθε σε 44.300 το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.
Το 2023 η αμερικανική τράπεζα πραγματοποίησε πολλαπλούς γύρους μειώσεις εργατικού δυναμικού, λόγω χαμηλών επιδόσεων στο τμήμα συναλλαγών αλλά και των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων.
Το λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες έκτοτε βελτιώθηκε με την Goldman να ανακοινώνει κέρδη δεύτερου τριμήνου που υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιούλιο λόγω ισχυρών αναδοχών δανείων και συναλλαγών σταθερού εισοδήματος. Η
ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ έχει δώσει στα στελέχη επιχειρήσεων την εμπιστοσύνη να επιδιώξουν συμφωνίες, πωλήσεις χρέους και προσφορές μετοχών.
Ωστόσο, παρά την ανάκαμψη σε ολόκληρη τη βιομηχανία, η δραστηριότητα συναλλαγών παρέμεινε κάτω από τους ιστορικούς μέσους όρους.
Η μετοχή της Goldman σημείωσε άνοδο 32% από την αρχή της χρονιάς ξεπερνώντας τις επιδόσεις των ευρύτερων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης