Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει Ουκρανός στρατολόγος: Νεκροί ή ανάπηροι το 80% των στρατιωτών μας – Φρικτός αριθμός στο τέλος του πολέμου

Σοκάρει Ουκρανός στρατολόγος: Νεκροί ή ανάπηροι το 80% των στρατιωτών μας –  Φρικτός αριθμός στο τέλος του πολέμου
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έως το 70% - 80% των νεοσύλλεκτων επιβιώνουν μόνο λίγες μέρες στην πρώτη γραμμή, έχουν χαμηλό ηθικό ενώ είναι επιρρεπείς στον πανικό
Ο ουκρανικός στρατός υποφέρει από τη συνεχή μείωση των μονάδων πρώτης γραμμής του, καθώς οι απώλειες μεταξύ εκπαιδευμένων και έμπειρων μονάδων έχουν τροφοδοτήσει μια ταχέως αυξανόμενη εξάρτηση από νεοσύλλεκτους με πολύ περιορισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έως το 70% - 80% των νεοσύλλεκτων επιβιώνουν μόνο λίγες μέρες στην πρώτη γραμμή, έχουν χαμηλό ηθικό ενώ είναι επιρρεπείς στον πανικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρότυπα εκπαίδευσης είναι τόσο φτωχά που δεν ξέρουν όλοι πώς να κρατούν ένα όπλο.
Επιπλέον, η εξάντληση του αριθμού των ανδρών που θεωρούνται σε ηλικία μάχης σημαίνει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νεοσύλλεκτων είναι πλέον τα 45 έτη.
Το δημοσίευμα ακολουθεί χρονικά τη δήλωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Αleksandr Syrsky, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Φεβρουαρίου, ότι οι νεοσύλλεκτοι αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν διαθέτουν την απαραίτητη εκπαίδευση για επιχειρήσεις πρώτης γραμμής.

ukraine_1_7.JPG

Ο Syrsky παραδέχεται την ανεπαρκή εκπαίδευση των Ουκρανών

Εκφράζοντας τη λύπη του για την πλήρη τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε τότε ότι το προσωπικό υποβλήθηκε σε εκπαίδευση μόλις δύο μηνών - αν και άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο χρόνος εκπαίδευσης είναι πολύ λιγότερος.
Αναφορές σχετικά με την ανεπάρκεια των προτύπων εκπαίδευσης σε μονάδες πρώτης γραμμής έχουν εμφανιστεί πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

ukraine_2_6.JPG
«Το Bakhmut θα σε διδάξει»

Η Wall Street Journal ανέφερε στα μέσα του 2023 ότι ο ουκρανικός στρατός στρατολογούσε φτωχούς άνδρες από χωριά, τους έδινε τουφέκια και στολές της σοβιετικής εποχής και μετά από μόλις δύο νύχτες σε μια βάση τους έστελνε στην πρώτη γραμμή.
Όταν ορισμένοι στρατεύσιμοι προσπάθησαν να αρνηθούν την αποστολή, με βάση ότι δεν είχαν καμία κατάλληλη εκπαίδευση Ουκρανός λοχίας απάντησε: «Το Bakhmut θα σε διδάξει» - μια αναφορά στην πόλη της πρώτης γραμμής που βρισκόταν στο επίκεντρο του πολέμου εκείνη την εποχή.

ukraine_3_3.JPG
Ένας θυμάται ότι διαμαρτυρόταν πως δεν είχε κρατήσει ποτέ όπλο πριν.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι το Κίεβο έστειλε «επιστρατευμένους στρατιώτες και μονάδες εδαφικής άμυνας, μερικές φορές με αποσπασματική εκπαίδευση και εξοπλισμό» στις πρώτες γραμμές, «σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τη Δύση για μια ευρέως αναμενόμενη επίθεση».
Οι τεράστιες απώλειες μεταξύ των εκπαιδευμένων μονάδων στις επόμενες επιθέσεις, που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2023, αύξησαν περαιτέρω την εξάρτηση από τους νέους στρατεύσιμους.
ukraine_4_2.JPG
Σοκάρει Ουκρανός στρατολόγος

O ανώτερος αξιωματικός στρατολογίας στην περιοχή Poltava της Ουκρανίας, Αντισυνταγματάρχης Vitaly Berezhnyon, στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 αποκάλυψε ότι οι μονάδες του είχαν ακραίες απώλειες, παρατηρώντας: «Από 100 άτομα που εντάχθηκαν στις μονάδες το περασμένο φθινόπωρο, 10-20 παραμένουν, οι υπόλοιποι είναι νεκροί, τραυματίες ή ανάπηροι».
Αυτό έδειξε ένα ποσοστό απωλειών 80%-90% στις στρατεύσιμες μονάδες το περασμένο έτος.
Η δήλωση του Berezhnyon δεν ήταν καθόλου μεμονωμένη, με τον Ουκρανό πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρώην υπουργό Εξωτερικών Vadim Pristaiko τον Απρίλιο να αποκαλύπτει καταστροφικές απώλειες προσωπικού.
«Ήταν πολιτική μας από την αρχή να μην συζητάμε τις απώλειές μας.
Όταν τελειώσει ο πόλεμος, θα το αναγνωρίσουμε.
Νομίζω ότι θα είναι ένας φρικτός αριθμός», παρατήρησε εκείνη τη στιγμή.
ukraine_5_3.JPG

Economist: Οι Ουκρανοί υφίστανται μεγάλες απώλειες στην Ανατολική Ουκρανία... από 100 έμειναν 0

Τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται σημαντικές απώλειες, παραδέχτηκε μαχητής της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται και στη φυγή στρατιωτών από την πρώτη γραμμή.
Σε τρεις ημέρες, 100 στρατιώτες μετατράπηκαν σε μηδέν.
«Κάποιοι δραπέτευσαν, κάποιοι πέθαναν», τόνισε.
Ένας στρατιωτικός από την 68η ταξιαρχία σημείωσε το αποτελεσματικό έργο της ρωσικής αεροπορίας και του πυροβολικού.
Οτιδήποτε κινείται καταστρέφεται γρήγορα, εξήγησε.
Η ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό αντιδρούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
«Ό,τι κινείται και δεν προστατεύεται καταστρέφεται », είπε ο στρατιωτικός.

ukraine_6_1.jpg
Ρωσία: Απάνθρωπη στάση του ουκρανικού καθεστώτος, 500.000 απώλειες από τις 24/2/2022

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει τους πρώτους 9 μήνες του 2024 κοντά στους 150.000 στρατιώτες.
Σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές οι συνολικές απώλειες από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 24/2/2022 ανέρχονται σχεδόν σε 500.000.
Μόνο στο Kursk και την εισβολή που άρχισε στις 6 Αυγούστου 2024 οι Ουκρανοί έχουν χάσει περίπου 18.000 (νεκροί, τραυματίες).
«Για να αναπληρώσει τις ανθρώπινες απώλειες το καθεστώς του Κιέβου εντείνει τις επιστρατεύσεις, οι Ουκρανοί που δεν θέλουν να πολεμήσουν, στέλνονται δια της βίας στην πρώτη γραμμή.
Μια τέτοια απάνθρωπη στάση απέναντι στον πληθυσμό της μαρτυρεί την επιθυμία των ουκρανικών αρχών να κερδίσουν την εύνοια των δυτικών εποπτών τους για να συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από αυτούς» καταγγέλλει η Ρωσία.
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται σε όλη τη γραμμή επαφής, με συνέπεια οι ουκρανικές δυνάμεις να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να υποχωρούν.
ukraine_7_1.jpg

Σε αντάλλαγμα της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας που στέλνουν, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους απαιτούν από την Ουκρανία να περιορίσει τις ρωσικές επιθέσεις με οποιοδήποτε κόστος, γεγονός που αυξάνει τις απώλειες των Ουκρανών στις τάξεις του στρατεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης