Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πέντε λογιστικές καταστάσεις και μία είδηση αφύπνισαν έξι μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Πέντε λογιστικές καταστάσεις και μία είδηση αφύπνισαν έξι μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο
Οι μετοχές αύξησαν συναλλακτική δραστηριότητα και αρκετές κατέγραψαν άνοδο ακόμα και έως 58%
Ολοκληρώνεται σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου και ήδη φάνηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, πως οι επενδυτές παρακολουθούν τα όσα δημοσιεύουν οι εταιρείες και ανάλογα τοποθετούνται.
Η εβδομάδα που πέρασε, ήταν μία ανοδική εβδομάδα με βελτίωση των συναλλαγών και σημαντικές υπεραξίες για επιλεγμένες μετοχές.
Ξεχωρίσαμε πέντε μετοχές, οι οποίες λόγω αποτελεσμάτων αύξησαν όγκο συναλλαγών και κατέγραψαν άνοδο και μία μετοχή, η οποία λόγω είδησης κατέγραψε μεγάλα κέρδη.
Ξεκινώντας από την Άβαξ, η μετοχή πριν δημοσιευτούν τα αποτελέσματα κατέγραψε σημαντική κίνηση με αποτέλεσμα από τα 1,34 ευρώ να φτάσει κοντά στα 1,59 ευρώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής και να συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές.

Τα αποτελέσματα ήταν καλά και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 16,3 εκατ. ευρώ με αναλυτές να σχολιάζουν πως έχει αρχίσει να φαίνεται στον τζίρο και τα κέρδη, τα αποτελέσματα από τα νέα συμβόλαια τα οποία έχουν υψηλότερα περιθώρια.

Ο ΟΛΘ επίσης δημοσίευσε πολύ καλά αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται 62% και το καθαρό ταμείο να είναι κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή είχε φτάσει σε χαμηλό 4 ετών και άρχισε να αφυπνίζεται μετά τα αποτελέσματα, καθώς η αποτίμηση των 215 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή.
Η εισηγμένη Μύλοι Λούλη είδε επίσης τη μετοχή της να αφυπνίζεται και να κάνει υψηλό όγκο καθώς εμφάνισε κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο με την αποτίμηση να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη μπορεί να είναι μειωμένα αλλά είναι από λειτουργικές δραστηριότητες και με αύξηση του μικτού περιθωρίου. Πέρυσι είχε πολλά κέρδη από αντιστάθμιση επιτοκίων, άρα ήταν έκτακτα.

Η ΕΥΑΘ επίσης έδειξε βελτιωμένα αποτελέσματα.

Τα περσινά είχαν επηρεαστεί από το ενεργειακό κόστος. Διαθέτει ισχυρό ταμείο που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από το 50% της αποτίμησης.
Η μετοχή είχε επίσης επηρεαστεί από πωλήσεις θεσμικών, λόγω της περιορισμένης διασποράς και βρίσκεται σε ελκυστικά πλέον επίπεδα.
Τέλος η Καρέλιας δημοσίευσε ένα ακόμη εντυπωσιακό εξάμηνο με καθαρά κέρδη 30 εκατ. ευρώ και ρευστότητα 742 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση είναι στα 905 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάτι παραπάνω από το ταμείο, χωρίς να υπολογίζεται με άλλα λόγια η επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο λόγος της καθήλωσης της μετοχής, η ελάχιστη ελεύθερη διασπορά και η αδιαφορία των βασικών μετόχων για το Χ.Α., ειδικά σε μία περίοδο όπου λόγω του νέου κανονισμού, κινδυνεύει με διαγραφή.
Ζητούμενο σε όλες τις εταιρείες που έχουν καλά αποτελέσματα, η διάρκεια του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς λόγω απουσίας επενδυτών, οι μετοχές κάνουν μία κίνηση και μετά μειώνεται ξανά το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Τέλος, η Frigoglass είναι η μετοχή που λόγω της είδησης που έβγαλε κλείδωνε στο limit up 5 συνεχόμενες μέρες και από τα 0,1720 ευρώ πήγε στα 0,2720 ευρώ, ήτοι άνοδος 58%.
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης