Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Το Κτηματολόγιο δεν πρέπει να αφανίσει τις περιουσίες των Ελλήνων

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Το Κτηματολόγιο δεν πρέπει να αφανίσει τις περιουσίες των Ελλήνων
"Το Κτηματολόγιο, αντί να αποτελεί ασπίδα προστασίας για την ελληνική περιουσία, κινδυνεύει να μετατραπεί σε όπλο που θα την αφανίσει", υπογράμμισε ο Γ. Δημητροκάλλης
Σφοδρή κριτική στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης.
Ο κ. Δημητροκάλλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, χαρακτήρισε τις βελτιώσεις ως "ένα βήμα μπροστά, αλλά και δύο πίσω", τονίζοντας πως οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην εφαρμογή του συστήματος συνεχίζουν να υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Στην ομιλία του, επεσήμανε ότι, παρόλο που το νομοσχέδιο εισάγει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων και την επιτάχυνση των διαδικασιών, δεν λύνει το βασικό πρόβλημα της ασφάλειας δικαίου.
"Το Κτηματολόγιο, αντί να αποτελεί ασπίδα προστασίας για την ελληνική περιουσία, κινδυνεύει να μετατραπεί σε όπλο που θα την αφανίσει", υπογράμμισε ο βουλευτής.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ανησυχίες που εκφράζονται από δικηγόρους και συμβολαιογράφους σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος σε 24ωρη βάση, επισημαίνοντας ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια ελέγχων και αυξημένες δικαστικές διαμάχες.
"Η απλοποίηση των διαδικασιών δεν πρέπει να θυσιάσει την ποιότητα και την ακρίβεια", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε ότι, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ψηφιοποίηση των αρχείων και εκσυγχρονισμό, οι διαδικασίες παραμένουν γραφειοκρατικές και οι πολίτες συνεχίζουν να αισθάνονται ανασφάλεια για τις περιουσίες τους.
Κλείνοντας, επανέλαβε τη σημασία της διαφάνειας και της προστασίας των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών, υπογραμμίζοντας πως "η γη των προγόνων μας δεν είναι για να παραδίδεται εύκολα σε κανέναν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης