Τελευταία Νέα
Διεθνή

Miroshnik (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Ο Zelensky θα κάνει εκλογές βίας και νοθείας την άνοιξη του 2025

Miroshnik (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Ο Zelensky  θα κάνει εκλογές βίας και νοθείας την άνοιξη του 2025
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μπορεί να διεξάγει εκλογές μόνο εάν είναι βέβαιος ότι μπορεί να τις κερδίσει, επισημαίνει ο Ρώσος πρέσβης
Οι εκλογές στην Ουκρανία είναι απίθανο να διεξαχθούν πριν από την άνοιξη του 2025 και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι διαφανείς.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Rodion Miroshnik του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μπορεί να διεξάγει εκλογές μόνο εάν είναι βέβαιος ότι μπορεί να τις κερδίσει.
«Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κερδίσει σε δίκαιες εκλογές όχι μόνο λόγω της στρατιωτικής κατάστασης αλλά κυρίως εξαιτίας της χαμηλής αποδοχής που έχει στον ουκρανικό πληθυσμό», δήλωσε ο Miroshnik.
Κατά τη γνώμη του, πριν από τις υποτιθέμενες εκλογές ο Zelensky θα προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις τις οποίες εν μέρει έκανε στέλνοντας τον πρώην γενικό διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny στο Λονδίνο και αμφισβητώντας έντονα τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, Kirill Budanov.
Και ο Ουκρανός πρόεδρος χρειάζεται επειγόντως, εκμεταλλευόμενος τις στρατιωτικές συνθήκες, να βρει έναν τρόπο χειραγώγησης των εκλογών, όπου θα μπορεί να προσαρμόσει το αποτέλεσμα για τα δικά του συμφέροντα, για παράδειγμα, μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας.
«Γενικά, ο Zelensky χρειάζεται νόθες εκλογές την άνοιξη», εξήγησε ο διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης