Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάζει αίμα η Ουκρανία – Πάνω από 780.000 νεκροί και 1.000.000 τραυματίες στον πόλεμο με τη Ρωσία – ΝΑΤΟ: Ήρθε το τέλος

Στάζει αίμα η Ουκρανία – Πάνω από 780.000 νεκροί και 1.000.000 τραυματίες στον πόλεμο με τη Ρωσία – ΝΑΤΟ: Ήρθε το τέλος
Κανένας στρατός στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες απώλειες για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν δυτικοί αναλυτές
Συγκλονιστικές και κολοσσιαίες είναι οι απώλειες των Ουκρανών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό στον πόλεμο με τη Ρωσία που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Τα στοιχεία είναι νέα και προκαλούν πραγματικό σοκ, καθώς αποτυπώνουν το μέγεθος της γενοκτονίας, στην οποία βύθισε μία ολόκληρη χώρα ο αδίστακτος συνεργός των εγκλημάτων της Δύσης, Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με στοιχεία δυτικών αναλυτών, τα οποία επιβεβαιώνει και η Ρωσία, οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης έφτασαν τα 1.800.000 άτομα (νεκροί, τραυματίες).
Εξ αυτών οι 780.000 νεκροί.

Συγκλονιστικές απώλειες, κανένας στρατός στον κόσμο δεν μπορεί να τις αντέξει

Μόνο από τον Ιούνιο έως τα μέσα Οκτωβρίου του 2024 , οι απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι «σημαντικές και συγκλονιστικές», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Ανέρχονται σε 310.000 άτομα.
Δηλαδή χάνονται 65.000 Ουκρανοί μηνιαίως, όπως αναφέρει η Pravda που μεταφέρει τα στοιχεία των δυτικών αναλυτών.
Κανένας στρατός στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες απώλειες για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν δυτικοί αναλυτές.
Την ίδια στιγμή, οι ελίτ μονάδες του ουκρανικού στρατού δηλώνουν πως δεν πρόκειται στο μέλλον να συμμετάσχουν σε παράλογες ενέργειες, όπως αυτή στο Kursk.
Λόγω έλλειψης στρατιωτών, στρατολογούνται μισθοφόροι, οι οποίοι επίσης έχουν την ίδια τύχη με τους Ουκρανούς μαχητές.
ukraine_tanks_1.JPG
Η Ρωσία από την έναρξη της ουκρανικής εισβολής στο Kursk έχει καταλάβει 5,5 φορές περισσότερα εδάφη από ό,τι ολόκληρο το 2023

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία του War Infographics για τα εδαφικά κέρδη, που καταγράφει η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στο Kursk στις 6 Αυγούστου 2024.
Τους τελευταίους δύο μήνες οι Ρώσοι έχουν καταλάβει 5,5 φορές περισσότερα εδάφη από ό,τι ολόκληρο το 2023.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή κύριος λόγος για τις σημαντικές ρωσικές στρατιωτικές επιτυχίες είναι η αλλαγή στην τακτική του ρωσικού στρατού με τους πολυάριθμους σχηματισμούς «καζανιών» και η καταστροφή του ουκρανικού εξοπλισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο και ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας επινοεί ιστορίες περί αποστολής στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα στο πλευρό της Ρωσίας. 
Επίκειται κατάρρευση του μετώπου σε Donbass και Kursk και η ουκρανική ηγεσία θέλει να αποδώσει την ήττα σε έναν συνασπισμό δυνάμεων, που ενώθηκε εναντίον της ενώ παράλληλα θα ασκήσει κριτική στη Δύση για ανεπαρκή χρηματοδότηση και στρατιωτική ενίσχυση.

Κατάρρευση στο Donbass

Εν τω μεταξύ ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την προέλασή του στο Donbass.
Ολοκλήρωσε ουσιαστικά την περικύκλωση του Selidovo από τρεις πλευρές.
Δεκάδες βόμβες έχουν πέσει σε ουκρανικές θέσεις και μια ρωσική ομάδα διεξάγει αναγνωριστικές επιχειρήσεις από νότο, βορρά και ανατολικά.
Ο ρωσικός στρατός στα ανατολικά της πόλης εισήλθε στην τσιμεντοβιομηχανία.
Μια επίθεση σε ολόκληρη την περιοχή αναμένεται σύντομα.
Για να αποφευχθεί η περαιτέρω κατάρρευση του μετώπου, οι Ουκρανοί προσπαθούν να ενισχύουν την αμυντική γραμμή Novoukrainka-Bogoyavlenka.
Επιδιώκουν όσο τους επιτρέπουν οι εμφανείς ελλείψεις σε προσωπικό να δυναμώσουν τις θέσεις τους βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του Ugledar.
Εγκαθίστανται συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και σταθμοί επικοινωνίας.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί αύξησαν απότομα τον αριθμό των αναγνωριστικών πτήσεων των drones, φοβούμενοι επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.
donetsk_4.png
Εφεδρείες τέλος για την Ουκρανία

Το Κίεβο προσπαθεί τώρα να στελεχώσει την 72η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.
Για παράδειγμα, μια εφεδρεία μεταφέρθηκε από το Nikolaev και την 123η ταξιαρχία, ωστόσο το τέλος των εφεδρειών δεν τους επιτρέπει να κάνουν πολλά.
Παράλληλα η βόρεια ρωσική ομάδα μάχης συνεχίζει να προελαύνει στις παραμεθόριες περιοχές του Kursk.
Τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώθηκαν πολύ σημαντικές πρόοδοι σε Lyubimovka, Malaya Loknya και Viktorovka.
Αρκετές αντεπιθέσεις των Ουκρανών αποκρούστηκαν με σημαντικές απώλειες για τους Ουκρανούς.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 40 Ουκρανοί μαχητές στο Kursk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν επίσης εκεί τρία άρματα μάχης και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Στην περιοχή Glushkovsky συνεχίζεται η εκκαθάριση δασικών εκτάσεων.
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και με βαρύτατες απώλειες μετακινήθηκε στην Pavlovka.
Η συνολική προέλαση του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kursk είναι 7.000 μέτρα ενώ παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, η ένταση των μαχών είναι πολύ υψηλή.

pokrovsk_1.png

Μαζί με το Donbass καταρρέει και η ουκρανική βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα

Εν μέσω ραγδαίων εντεινόμενων ουκρανικών ηττών σε πολλαπλά μέτωπα και της ταχείας φθοράς των ελίτ ουκρανικών μονάδων που εστάλησαν στο Kursk, το ΝΑΤΟ και η συλλογική δύση βλέπουν ολοκάθαρα το σκοτεινό μέλλον της Ουκρανίας.
Η ρωσική προέλαση στο Donbass είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η στρατιωτική ήττα θα θέσει τέλος στις προσπάθειες της Ουκρανίας και της Δύσης να διατηρήσει στην εξουσία το καθεστώς Zelensky.
Μαζί με το Donbass καταρρέει και η ουκρανική βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα.
Καταλυτική θα αποδειχθεί η κατάληψη του Pokrovsk.
Αυτές οι εξελίξεις θέτουν τόσο το εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας Pokrovsky όσο και το μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο της χώρας στην Krasnoarmeyskaya Zapadnaya σε σοβαρό κίνδυνο.
Ενώ η Ουκρανία το 2021 κατετάγη 14η στον κόσμο στην παραγωγή χάλυβα - μια κληρονομιά της τεράστιας βιομηχανίας που κληρονόμησε από τη σοβιετική εποχή - η χώρα έπεσε στην 24η θέση μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία το 2022.
Σύμφωνα με αναλυτές η Ρωσία θα μπορούσε σύντομα να «καταστρέψει την εναπομείνασα βιομηχανία χάλυβα της Ουκρανίας»
«Καθώς προχωρούν, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να διακόψουν την παροχή ρεύματος και να μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο που μεταφέρει άνθρακα δυτικά.
Στη συνέχεια θα κάνουν το ίδιο σε ένα άλλο μικρότερο ανθρακωρυχείο 18 χιλιόμετρα βόρεια του Udachny, στη Dobropillya», σημειώνουν βρετανικές πηγές.
Η Ουκρανία βασίζεται ήδη στη δυτική βοήθεια για τη χρηματοδότηση της πλειονότητας των δημοσίων δαπανών, που κυμαίνονται από τις συντάξεις έως την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την απόκτηση όπλων, με την κατάρρευση μιας από τις σημαντικότερες εναπομείνασες βιομηχανίες της να ασκεί σημαντική περαιτέρω πίεση στους δυτικούς χορηγούς της.

2_281.jpg
Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μία Ουκρανία υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας

Η Wall Street Journal έχει παρατηρήσει ότι η μείωση των προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους και η τεράστια κατωτερότητα στη δύναμη πυρός είναι μεταξύ των παραγόντων που δείχνουν ένα ζοφερό μέλλον για την Ουκρανία.
Η κατάσταση της χώρας έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη από την επανέναρξη των ρωσικών επιθέσεων στις υποδομές της Ουκρανίας, αφήνοντας αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η εφημερίδα προέβλεψε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, με την ουκρανική αεράμυνα υπό κατάρρευση και τις υπόλοιπες ενεργειακές υποδομές εντελώς αφύλακτες.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το 90% της υποδομής θερμικής ενέργειας έχει ήδη καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν έντονα για το γεγονός ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών για την ανατροπή της κατάστασης στην πρώτη γραμμή.
Δίνοντας ανάγλυφα την εικόνα, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας Rajmund Andrzejczak τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας για ένα μέλλον στο οποίο όλη η σημερινή ουκρανική επικράτεια θα τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.
Όπως σκιαγραφήθηκε από τον Andrzejczak, ο δυτικός αμυντικός σχεδιασμός αναμένεται να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των συνόρων του ΝΑΤΟ σε μια εποχή, όπου στην Ουκρανία θα βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις.
1_858.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης