Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Κέρδη στα blue chips

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Κέρδη στα blue chips
Οι αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά αποτελέσματα
(Διαρκές upd) Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται -μετά τα απανωτά ρεκόρ των τελευταίων δύο εβδομάδων- οι κύριοι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα των εισηγμένων για το γ' τρίμηνο 2024.
Μέχρι στιγμής, περίπου 40 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου
Οι αμερικανικές τράπεζες (Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley) ανέφεραν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά αποτελέσματα (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ή καλύτερα των εκτιμήσεων), με τη μετοχή της Morgan Stanley (ανακοίνωσε αποτελέσματα νωρίτερα σήμερα 16/10) να καταγράφει «ράλι» άνω του 6%.
Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των κολοσσών (Apple, κλπ.) του βιομηχανικού Dow Jones, ενώ οι τεχνολογικές εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούν, συμπαρασύροντας τον Nasdaq. Ο S&P 500 αλλάζει πρόσημα και κινείται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών.

Σε ό,τι αφορά στα μακρο-οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ που έχουν δημοσιοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών, τον Σεπτέμβριο 2024, καθώς τα κόστη υποχώρησαν στην ενέργεια και στα τρόφιμα.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2023, μετά την αναθεωρημένη μείωση του Αυγούστου κατά 0,2% από 0,3% προηγουμένως, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οι τρεις δείκτες στις 19:07 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

1907.png

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,2%, ο S&P 500 1,1% και ο Nasdaq 1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης