Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Βήμα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ τα απογευματινά χειρουργεία

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Βήμα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ τα απογευματινά χειρουργεία
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους
«Τα απογευματινά χειρουργεία με το αζημίωτο συνιστούν προκλητική εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης, την ώρα που τα δημόσια χαρακτηριστικά του θα έπρεπε να ενισχύονται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να εμφανίσει τα απογευματινά χειρουργεία ως τη λύση για την αντιμετώπιση της τεράστιας αναμονής, αποτελεί εκμετάλλευση των προβλημάτων υγείας χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι περιμένουν ακόμη κι ένα έτος για να χειρουργηθούν». Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση της ΝΔ ανταλλάσσει το καθολικό δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια υγεία με μερικές χιλιάδες δωρεάν επεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης». «Και μετά τι;», ρωτά, «μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη μείωση της λίστας αναμονής, οι επόμενοι ασθενείς πού θα βρουν χρήματα για να χειρουργηθούν;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «τα ευκαιριακά κονδύλια και η δήθεν γενναιοδωρία του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, ούτε έχουν τέτοιο σκοπό. Αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, κατάλληλος εξοπλισμός και φυσικά το απαραίτητο προσωπικό με τις απαραίτητες αμοιβές και δικαιώματα. Όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους και «ενάντια στην εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας», με την αυριανή, πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης