Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Αμερικανός σε ρόλο-κλειδί στην κατάληψη της... Bogoyavlenka - Δύο χρόνια βοηθούσε μυστικά τους Ρώσους

Αποκάλυψη: Αμερικανός σε ρόλο-κλειδί στην κατάληψη της... Bogoyavlenka - Δύο χρόνια βοηθούσε μυστικά τους Ρώσους
Θα του χορηγηθεί ρωσική υπηκοότητα
Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης από την ελεγχόμενη από την Ουκρανία επικράτεια ενός Αμερικανού πολίτη που διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην προετοιμασία της επίθεσης στο χωριό Bogoyavlenka στην κατεύθυνση Ugledar, αναφέρει το Rybar.
Ο Αμερικανός πολίτης πέρασε δύο χρόνια στην Ουκρανία, μεταβιβάζοντας πολύτιμες πληροφορίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν ακριβή χτυπήματα.
Επιπλέον, ο Αμερικανός συμμετείχε στην ανάπτυξη ενός σχεδίου εισβολής σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή στην περιοχή Bogoyavlenka.
Ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάληψη του οικισμού. Δεν δόθηκαν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του.
Η εκκένωση του Kennetha (το όνομα άλλαξε) πραγματοποιήθηκε από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες μαζί με μαχητές της 36ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών του 29ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων Φρουρών της ομάδας Vostok.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς και πότε έγινε η επιχείρηση, αλλά τονίζεται ότι ο Αμερικανός δεν κινδυνεύει πλέον, βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος.
«Θα συζητηθεί το θέμα της χορήγησης ρωσικής υπηκοότητας. Η ζωή του διασωθέντος Αμερικανού δεν κινδυνεύει» - γράφει το “Rybar”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης