Τελευταία Νέα
Chania
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (20/2) τα αποτελέσματα χρήσης 2024 της Metlen – Τι περιμένουν οι αναλυτές για EBITDA και μέρισμα

Αύριο (20/2) τα αποτελέσματα χρήσης 2024 της Metlen – Τι περιμένουν οι αναλυτές για EBITDA και μέρισμα
Οι αναλυτές περιμένουν τα σχόλια της διοίκησης για τις τάσεις που επικρατούν φέτος αλλά και την επικείμενη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σχετικά Άρθρα
Αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης η Metlen με την αγορά να περιμένει καλύτερο μέρισμα από αυτό του 2023 (1,50 ευρώ) και EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η διοίκηση θα ενημερώσει αργότερα μέσα στην ημέρα τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις κατευθύνσεις που θα δώσει η διοίκηση αναφορικά με τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, τις τάσεις που επικρατούν στους πρώτους μήνες του νέου έτους αλλά και στην επικείμενη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Η Eurobank Equities αναμένει ότι ο Όμιλος θα παρουσιάσει διαδοχικά βελτιωμένα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, εκτιμώντας τα EBITDA της Ενέργειας για το οικονομικό έτος 2024 στα 800 εκατ. ευρώ (+4% σε ετήσια βάση) και τα EBITDA των Μετάλλων στα 273 εκατ. ευρώ (+10% σε ετήσια βάση), ανεβάζοντας την εκτίμηση της χρηματιστηριακής για τα EBITDA του Ομίλου στα 1,09 δισ. ευρώ (+8% σε ετήσια βάση).
Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, βλέπει τα καθαρά κέρδη στα 643 εκατ. (+3%) και αναμένει ότι η διοίκηση θα ανακοινώσει μέρισμα 1,64 ευρώ/μετοχή (απόδοση 4,5%).
Η Piraeus Securities επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με την τιμή στόχο των 48,20 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 30% (ενώ η αποτίμηση δεν ενσωματώνει την επίδραση της επένδυσης που ανακοινώθηκε πρόσφατα στην αλουμίνα και το γάλλιο). Για το σύνολο του 2024 περιμένει EBITDA 1,065 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 621 εκατ. ευρώ. Επιπλέον περιμένει το ίδιο μέρισμα το οποίο προσαρμοσμένο με τις ίδιες μετοχές θα φτάσει στα 1,53 ευρώ.
Η Optima Bank αναφέρει πως τα έσοδα του ομίλου στο τέταρτο τρίμηνο αναμένονται στα 1,681 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 19,8%, τα EBITDA στα 309 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,3% και τα καθαρά κέρδη στα 147 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 8,6%. Στο σύνολο του έτους περιμένει έσοδα 5,88 δισ. ευρώ, EBITDA 1,072 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 5,8% και καθαρά κέρδη 629 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με το μέρισμα περιμένει 1,54 ευρώ.
Η Beta περιμένει αύξηση εσόδων 8,3% και στα 5,95 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, EBITDA 1,074 δισ. ευρώ με πάνω από τα 2/3 να προέρχονται από την ενέργεια και καθαρά κέρδη 634 εκατ. ευρώ, ενώ περιμένει μέρισμα 1,55 ευρώ ανά μετοχή από 1,5 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Σημειώνει πως οι επενδυτές θα εστιάσουν στις τάσεις που επικρατούν στους βασικούς τομείς που δραστηριοποιείται, στην επέκταση στον κλάδο μεταλλουργίας και στην επικείμενη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr
METLEN
37.96
0.96% (0.36)
Σύμβολο
ΜΥΤΙΛ
Συν.Όγκος
228,880
Τζίρος
8,651,581
Υψηλό ημέρας
38
Χαμηλό ημέρας
37.38
Άνοιγμα ημέρας
37.52
Προηγούμενο κλείσιμο
37.6
Τελευταία Ενημέρωση 13/03/2025 17:15:21

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης