Τελευταία Νέα
Chania
Άμυνα – Διπλωματία

Άνοιγμα Erdogan σε ΕΕ, ζητά ενταξιακές διαπραγματεύσεις: Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αποκλεισμό μας από τα αμυντικά προγράμματα

Άνοιγμα Erdogan σε ΕΕ, ζητά ενταξιακές διαπραγματεύσεις: Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αποκλεισμό μας από τα αμυντικά προγράμματα
Σχετικά Άρθρα

Νέο άνοιγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου συμφωνήθηκε η αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Τα από κοινού σχέδια Ευρώπης και Τουρκίας για την ασφάλεια της ηπείρου, θα ήταν προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα (7/3/2025).
«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον αποκλεισμό μας από τα προγράμματα προμήθειας αμυντικών προϊόντων ή ανασυγκρότησης της ΕΕ», δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η Τουρκία συνεχίζει την προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε ο Erodgan, προσθέτοντας: «Αναμένουμε από την ΕΕ να υιοθετήσει μια πιο στρατηγική προσέγγιση για την αναζωογόνηση των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων». Ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε τη σημασία της συμπερίληψης της Τουρκίας σε μηχανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ειρήνης, ο οποίος επικεντρώνεται στην ανοικοδόμηση και την αναζωογόνηση της Ουκρανίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Erdogan τόνισε επίσης τη σημασία μιας ισχυρής διπλωματικής βάσης όπου και οι δύο πλευρές που αγωνίζονται για μια δίκαιη και έντιμη ειρήνη βρίσκονται στο τραπέζι.
Στον πόλεμο, η Τουρκία υποστηρίζει την ιδέα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της παύσης των επιθέσεων στον αέρα και στη θάλασσα ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης