Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θετική η Morgan Stanley για την αναβάθμιση από MSCI- Bλέπει παραμονή του ΟΠΑΠ και πιθανή είσοδο από ΔΕΗ

Θετική η Morgan Stanley για την αναβάθμιση από MSCI- Bλέπει παραμονή του ΟΠΑΠ και πιθανή είσοδο από ΔΕΗ
Παραμένει overweight στις ελληνικές μετοχές, προτιμά τράπεζες
Καθαρές εισροές 881 εκατ. ευρώ περιμένει η Morgan Stanley λόγω της αναβάθμισης η οποία όπως αναφέρει σε έκθεσή της γίνεται με ένα επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα.
«Η αναβάθμιση της ταξινόμησης της αγοράς είναι, κατά τη γνώμη μας, άνευ προηγουμένου και σηματοδοτεί θετική ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες στην αγορά», λέει ο οίκος. Παραμένει overweight στις ελληνικές μετοχές και τονίζει πως τα ισχυρά θεμελιώδη είναι κατανοητά από τους επενδυτές και η Ελλάδα προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών των ανεπτυγμένων αγορών.
Τα στοιχεία για τη θέση των long-only αμοιβαίων κεφαλαίων έδειξαν ότι μόνο το 8% των ευρωπαϊκών αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν έκθεση σε ελληνικές μετοχές. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 12% για τα αμοιβαία κεφάλαια των ανεπτυγμένων αγορών παγκοσμίως και σε 17% για τα αμοιβαία κεφάλαια των ανεπτυγμένων αγορών διεθνώς, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της θέσης των αμοιβαίων κεφαλαίων με πραγματικά κεφάλαια για το τέλος Σεπτεμβρίου 2025, αναφέρεται στην έκθεση. Αντίθετα, το 52% των αμοιβαίων κεφαλαίων των αναδυόμενων αγορών παγκοσμίως είναι υπερεκτεθειμένα σε ελληνικές μετοχές.
Προτιμά τις τράπεζες ενώ στην ανάλυση φαίνεται πως ο ΟΠΑΠ είναι μεταξύ των μετοχών που κερδίζει το εισιτήριο για παραμονή και η ΔΕΗ είναι πιθανή είσοδος.
Επίσης περιμένει έξοδο για ΟΤΕ και Jumbo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης