Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο - Παραμένει το αδιέξοδο στα ΑΕΙ

tags :
Νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο - Παραμένει το αδιέξοδο στα ΑΕΙ
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

(upd) Παραμένει το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα απεργία αύριο.
Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή τους συνέλευσή τους αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φαίνεται πως θα καταλήξουν στην ίδια απόφαση με τους συναδέλφους τους στο ΕΜΠ.
Σημειώνεται πως το θετικό κλίμα που είχε επικρατήσει στις χθεσινές τους συναντήσεις με τον υπ.Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο είχε καλλιεργήσει προσδοκίες ότι οι κινητοποιήσεις θα αναστέλλονταν και τα πανεπιστήμια θα άνοιγαν τουλάχιστον από την ερχόμενη εβδομάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας έλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος ενώ ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος είχε αναφέρει κατόπιν της συνάντησης ότι «υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση».
Σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τα πανεπιστήμια την ερχόμενη εβδομάδα, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα χαθεί το εξάμηνο.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 08:24)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης