Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις

Έκτακτη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις
Στο επίκεντρο της συνάντησης η παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πειθαρχικό συμβούλιο
(upd)Έκτακτη συνάντηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητήσουν για τις σοβαρότατες εξελίξεις στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τη συνάντηση ζήτησε ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του για παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση.
«Ζητήσαμε από τον υπουργό την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η καταλαγή και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία. Ο υπουργός μάς άκουσε με προσοχή» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ.
«Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.
Παράλληλα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Την ίδια ώρα, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ κάλεσαν ομοφώνως την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να συμβάλει άμεσα στο άνοιγμα και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου. «Η αποστολή του Πολυτεχνείου συνοψίζεται στην κατ’ εξοχήν παροχή του εκπαιδευτικού του έργου, που σήμερα διακυβεύεται», υπογραμμίζουν στην κοινή δήλωση.

(πρώτη ενημέρωση 17:31)

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης