Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα

Προς δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα
Θα διευκολύνει την πρόσβαση επισκεπτών, αλλά και τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής, επισημαίνει ο δήμαρχος Αμυνταίου
Στη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα προσανατολίζεται ο δήμος Αμυνταίου, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με φορείς για την υλοποίησή του, ενώ παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Μάκη Ιωσηφίδη να προχωρήσει στη συγκρότηση τεχνικού φακέλου και για την αντίστοιχη αδειοδότηση της προβλήτας του Αγίου Παντελεήμονα.
Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι θα κατατεθούν προτάσεις για τη δέσμευση δρομολογίων, τα οποία θα καθοριστούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η αξιοποίηση των λιμνών μας για απογείωση και προσγείωση υδροπλάνων είναι ένας παλιός αναπτυξιακός στόχος της περιοχής. Μάλιστα, πριν από αρκετά χρόνια είχε γίνει μία προσπάθεια να δρομολογηθούν υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα από την πλευρά της Άρνισσας, που απέτυχε λόγω έλλειψης κατάλληλου θεσμικού πλαισίου».
Με την αδειοδότηση υδατοδρομίου και τη συνακόλουθη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων, επισημαίνει ο δήμαρχος Αμυνταίου, αφενός θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και αφετέρου θα δοθεί γρήγορη και ασφαλής λύση σε πολλές τακτικές ή έκτακτες μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.
«Τα υδροπλάνα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματός μας. Θεωρώ ότι με το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας συμπληρώνεται ένας πρώτος κύκλος σημαντικών αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, όπως η ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης στους οικισμούς, που λειτουργεί σήμερα, η δρομολόγηση των συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλους τους οικισμούς, η δημιουργία θερμοκηπιακών πάρκων με βιομάζα, η αγροτική οδοποιία και τα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος Αμυνταίου», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης