Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζ. Μακρή (υφ. Υγείας) - Καταγγελίες για νέα «μαύρη τρύπα» 2 εκατ. στον ΟΚΑΝΑ

Ζ. Μακρή (υφ. Υγείας) - Καταγγελίες για νέα «μαύρη τρύπα» 2 εκατ. στον ΟΚΑΝΑ
Αφορά πρόγραμμα οργάνωσης μονάδας υποκατάστασης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και Πάτρας
Σε καταγγελίες για νέα «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ, ύψους 2 εκατ. ευρώ, προχώρησε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, που αφορά πρόγραμμα οργάνωσης μονάδας υποκατάστασης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και Πάτρας.
Σύμφωνα με την κ. Μακρή, η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, είχε προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού άλλα και σε αγορά εξοπλισμού, χωρίς όμως να υπάρχει το προαπαιτούμενο νομικό πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών υγείας και δικαιοσύνης.
Όπως σημείωσε, από τα 2 εκατ. ευρώ του προγράμματος έχουν εκταμιευθεί 383.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν παραστατικά για τη δαπάνη τους.
Σημειώνεται ότι ήδη η υφυπουργός έχει προσφύγει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορα σχετικά με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση από τη διοίκηση Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ, η οποία έχει δημιουργήσει «τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού που ανέρχεται σε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ. Τώρα έρχεται να προστεθεί και αυτό το οικονομικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης