Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Επικοινωνιακές χαρακτηρίζουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Επικοινωνιακές χαρακτηρίζουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης
Παραμένει το μπλόκο της Νίκαιας - Σήμερα θα το επισκεφθεί και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματά μας» και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά».
Οι εξαγγελίες έγιναν «για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους», τονίζει και συμπληρώνει ότι δεν απαντούν σε δύο βασικά ζητήματα: στη μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στις 20.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Όμως και στο μπλόκο της Νίκαιας, χθες, επικράτησε το ίδιο κλίμα μεταξύ των αγροτών που βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής, ώστε να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Την ενημέρωση έκανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.
Μεταξύ των φορέων που παρέστησαν στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ., οι οποίοι σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν βρεθεί «απέναντι» στους αγρότες.
Αυτή τη φορά, όμως, δήλωσαν ότι προτίθενται να συμπαραταχθούν στον αγώνα των αγροτών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από Δευτέρα να συμμετάσχει ενεργά και ο δικός τους κλάδος στις κινητοποιήσεις.
Άλλωστε και οι ίδιοι ζητούν από την πολιτεία να προβαίνει, όπως προβλέπει ο νόμος, σε ελέγχους στα φορτηγά που εισέρχονται στη χώρα.
Οι αγρότες αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις που έχουν ζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων, όπως επίσης και στην πρόσκληση που έχουν απευθύνει προς πολίτες και μαζικούς φορείς ώστε την Κυριακή να προσέλθουν στον κόμβο Νίκαιας προκειμένου να πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο.
Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας, ενώ για το Σάββατο που έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκας για καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεών τους, έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα, οι οποίοι σύμφωνα με τους αγρότες ξεπερνούν πλέον τα 30.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης