Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντοπίστηκαν υπάλληλοι του ΥΠΕΣ που χρηματίζονταν για επίσπευση διαδικασιών πολιτογράφησης

Εντοπίστηκαν υπάλληλοι του ΥΠΕΣ που χρηματίζονταν για επίσπευση διαδικασιών πολιτογράφησης
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών
Τέσσερις υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών κατηγορούνται για δωροδοκία προκειμένου να επισπεύδουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης αλλοδαπών. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας Αλβανός ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος».
Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους, δεν συνελήφθησαν όμως καθώς έχει παρέλθει το όριο του αυτοφώρου. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν υπό διερεύνηση καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για να επισπεύδεται η διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδονται πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς.
Η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν σε περίπου 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στις 3.000 ευρώ και άνω.
Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων περιήλθε έγγραφη αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών, που επιβεβαίωνε τις αρχικές καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία παρατηρούνται αδικαιολόγητες προωθήσεις αιτημάτων αλλοδαπών, έναντι προγενεστέρων και εκφράζονταν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ενεργειών υπαλλήλων της.
Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και σε οικία στο Ίλιον Αττικής, όπου διαμένει ο 44χρονος Αλβανός που λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος».
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών - αιτημάτων αλλοδαπών στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, εκδοθείσες αποφάσεις αυτής, καθώς και διάφορα έγγραφα (δικαιολογητικά προς κατάθεση), υπηκόων Αλβανίας.
Ο 44χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις και ειδικότερα στο χρηματισμό τεσσάρων υπαλλήλων (ενός άνδρα και τριών γυναικών) της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Από τις έρευνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατασχέθηκαν και ελήφθησαν αντίγραφα σχετικών επίμαχων φακέλων αλλοδαπών, που αφορούν στην πολιτογράφησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης