Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο Βεγορίτιδας

Μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο Βεγορίτιδας
Τεράστιο το ενδιάφερον του κόσμου της περιοχής για τη σύνδεσή της με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα, τονίζει ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μ. Ιωσηφίδης
Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος σημείωσε ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας θα είναι η πρώτη που θα δοθεί στην Περιφέρεια.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιωσηφίδης διευκρίνισε ότι φορέας λειτουργίας του νέου εγχειρήματος θα είναι ο δήμος Αμυνταίου, ενώ την εκπόνηση του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».
Οι σχετικές μελέτες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα τρίμηνο, καθώς ήδη υπάρχουν κάποιες από τις βασικές υποδομές, όπως η πλωτή εξέδρα, όπου θα δένουν τα υδροπλάνα και οι προσβάσεις προς το συγκεκριμένο σημείο.
«Το ενδιαφέρον του κόσμου της περιοχής για τη σύνδεσή της με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα είναι τεράστιο δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν ακριτικό τόπο που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα υδροπλάνα λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται και στην ξηρά, σε αεροδρόμια που υπάρχουν και λειτουργούν και όχι μόνο σε θαλάσσιους ή λιμναίους χώρους», ανέφερε ο δήμαρχος Αμυνταίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης