Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση των φαρμακοποιών - Επί τάπητος η πορεία διαπραγμάτευσης με την τρόικα για ΜΣΦ και ωράριο

Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση των φαρμακοποιών - Επί τάπητος η πορεία διαπραγμάτευσης με την τρόικα για ΜΣΦ και ωράριο
Έχουν προειδοποιήσει ακόμη και για κλείσιμο των φαρμακείων μέχρι τις ευρωεκλογές
Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα θέματα του κλάδου και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις.
Άλλωστε, οι φαρμακοποιοί έχουν τονίσει ότι αποτελεί αιτία πολέμου κάθε απόφαση υιοθέτησης των απαιτήσεων της τρόικας και της έκθεσης του ΟΟΣΑ, ενώ έχουν προειδοποιήσεις ακόμη και για κλείσιμο των φαρμακείων μέχρι τις ευρωεκλογές.
Σημειώνεται ότι χθες η τρόικα συμφώνησε να διευρυνθεί η λειτουργία των φαρμακείων τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης, καθώς και το Σάββατο, ενώ αγκάθι στη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας παραμένει το θέμα της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να πωλούνται και σε άλλους χώρους, πέραν των φαρμακείων.
Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της τρόικας δέχθηκε να εξεταστεί ύστερα από έξι μήνες το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.
«Η διαπραγμάτευση ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι στο τέλος θα μετρήσει η μεγάλη πρόοδος που αναγνώρισαν ότι έχουμε κάνει», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Α. Γεωργιάδης στον λογαριασμό του στο twitter, έπειτα από τη δίωρη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους των δανειστών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης