Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Αθηναίων

Από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Αθηναίων
Η προθεσμία λήγει στις 15 Μαΐου
Από τη Δευτέρα και μέχρι τις 15 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης  του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου, στην οδό Πειραιώς 35, καθημερινά κατά τις ώρες 9:30 - 13:00, εκτός Παρασκευής, ενώ θα γίνονται δεκτές και το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου.
Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων και τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν σε αντίγραφα είναι: αίτηση του ενδιαφερόμενου, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο και άδειες διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο από 6 μήνες). Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού από τη χώρα προέλευσης απαιτείται η προσκόμιση εγγράφου περί μη έκδοσης και ληξιαρχική πράξη γάμου του αιτούντος και γέννησης για τα τέκνα της οικογένειας.
Παράλληλα, απαιτείται η προσκόμιση εκκαθαριστικού Εφορίας ή Ε1 θεωρημένο από την εφορία μέχρι τη λήξη του τρέχοντος έτους κατάθεσης ή Βιβλιάριο Απορίας για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας, κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει), μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ (στο όνομα του αιτούντος), πιστοποιητικό αναπηρίας 67% και άνω (εφόσον υπάρχει) και τέλος, βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε αντίστοιχο πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε περίπτωση που διαμένει ή είναι δημότης σε άλλο δήμο εκτός του δήμου Αθηναίων.
Η επιλογή θα γίνει με κλήρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος σύμφωνα με τον οικείο κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Σημειώνεται ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 συμβάλλοντας στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης 200 απόρων οικογενειών και μοναχικών ατόμων, για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης