Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντίθετη στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Αντίθετη στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
Κάνει λόγο για αυθαίρετες αποφάσεις που βλάπτουν την προσπάθεια της αγοράς να σταθεί στα πόδια της
Αντίθετη με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους δηλώνει και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η οποία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για αυθαίρετες αποφάσεις που βλάπτουν την προσπάθεια της αγοράς να σταθεί στα πόδια της.
Ειδικότερα, αναφερόμενη στη σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σημειώνει ότι «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η αγορά επιχειρεί να βρει τρόπους να σταθεί στα πόδια της, τέτοιες αυθαίρετες αποφάσεις -παρά τα συμφωνηθέντα με τους παράγοντες της αγοράς- δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν την όλη προσπάθεια».
Μάλιστα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκινήσει διάλογο με την ΕΣΕΕ ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των παραγόντων του κλάδου.
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, σημειώνει ότι «η ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος δεν θα έρθει με τις προχειρότητες και τις αυθαίρετες προσεγγίσεις των ηγεσιών των Υπουργείων που έχουν τη συνευθύνη.
»Ο ειλικρινής διάλογος με όλους τους παράγοντες της αγοράς και η συναίνεση είναι απαραίτητοι όροι για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αποφάσεις στο "γόνατο" ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται», αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης