Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, ΤΕΙ - Μεγάλη άνοδος σε σχολές της Περιφέρειας

tags :
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, ΤΕΙ - Μεγάλη άνοδος σε σχολές της Περιφέρειας
Αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας
(upd2) Στις 10 σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα που τους αφορούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ενώ θα αναρτηθούν και στα λύκεια όλης της χώρας.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
Στις 10:00 θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών- μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο γγ του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής, καταγράφεται μια προοδευτική αύξηση των βάσεων σε Σχολές της περιφέρειας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Νομική Θράκης (+389 μόρια), τους Μηχανολόγους-Μηχανικούς Θεσσαλονίκης (+960 μόρια) και τους Μηχανολόγους-Μηχανικούς Θεσσαλίας (+1.205 μόρια), στην Ιατρική Λάρισας (+583 μόρια) και την Ιατρική Ιωαννίνων (+620 μόρια).
Αύξηση όμως παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής και τα μόρια και στις «καλές» σχολές του κέντρου όπως Νομική, Ιατρική, και το ΕΜΠ, τη Γαλλική Φιλολογία και τη Σχολή Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Αύξηση όμως παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής και τα μόρια και στις «καλές» σχολές του κέντρου όπως Νομική, Ιατρική, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και στη Γαλλική Φιλολογία και τη Σχολή Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, στη Νομική Αθηνών η αύξηση είναι 0,8% ή 143 μόρια, στη Νομική Θεσσαλονίκης 1,2% ή 215 μόρια, στην Ιατρική Αθηνών 1,7% ή 317 μόρια, στην Ιατρική Θεσσαλονίκης 2,5% ή 442 μόρια ενώ στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου η αύξηση είναι 4,2% με 767 μόρια.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 28 Αυγούστου 08:17)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης