Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σέρρες: Συναγερμός σήμανε εκ νέου στις περιοχές κοντά στον Στρυμόνα λόγω βροχοπτώσεων

Σέρρες: Συναγερμός σήμανε εκ νέου στις περιοχές κοντά στον Στρυμόνα λόγω βροχοπτώσεων
Εκκενώθηκε κτηνοτροφική μονάδα
Ανησυχία επικρατεί για τις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος του Στρυμόνα, καθώς ενισχύθηκε η ορμή των νερών του ποταμού εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων στις Σέρρες και τη Βουλγαρία.
Ήδη, πάνω από 100.000 καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης έχουν βυθιστεί στα νερά του Στρυμόνα, νοτιοανατολικά του νομού Σερρών, με τους αγρότες να βρίσκονται πλέον σε πλήρη απόγνωση.
Επιπλέον, η δημοτική Αρχή προχώρησε στην εκκένωση κτηνοτροφικής μονάδας στο Παραλίμνιο, του δήμου Εμμανουήλ Παππά, σε μια προσπάθεια να σώσει το ζωικό κεφάλαιο της μονάδας που κινδύνευε με πνιγμό, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα.
«Τα νερά γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα έχουν ξεπεράσει ήδη τα τρία μέτρα ύψος, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να την καλύψουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα πάνω από 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή, έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται στον πυθμένα μίας τεράστιας λιμνοθάλασσας».
Παράλληλα, έχουν «πνιγεί» στον δήμο Βισαλτίας, στα δημοτικά διαμερίσματα Λυγαριάς και Δημητριτσίου, εκατοντάδες εκτάσεις με σπαρμένα τεύτλα, καλαμπόκια και τριφύλλια.
Στο μεταξύ, η στάθμη των υδάτων της λίμνης Κερκίνης μειώνεται σταδιακά, όμως τα θυροφράγματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γ. Μωυσιάδη, θα παραμείνουν όλα ανοιχτά μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, αφού αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης