Κοινωνία

Υπ. Περιβάλλοντος: Αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα

Υπ. Περιβάλλοντος: Αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα
Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού λόγω υπέρβαση των ορίων όζοντος
Οδηγίες για την προφύλαξη του προφύλαξη του πληθυσμού λόγω της υπέρβασης του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον, δίνει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ).
Όπως τονίζεται από το υπουργείο, σήμερα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, μέχρι τις 15:00 σημειώθηκε υπέρβαση της Ωριαίας Τιμής όζοντος στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων με μέγιστη τιμή 213 μg/m3.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ,  παρέχονται οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού.
Έτσι, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  
Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.
Τέλος, αναφέρεται ότι αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.
Στο μεταξύ, η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης