Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χάος στη Μυτιλήνη - Μετανάστες κατέλαβαν πλατεία και έχουν αποκλείσει την πόλη - Φόβοι για λεηλασίες

Χάος στη Μυτιλήνη - Μετανάστες κατέλαβαν πλατεία και έχουν αποκλείσει την πόλη - Φόβοι για λεηλασίες
Από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές στην Λέσβο κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη της Λέσβου, καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν κόψει την πόλη στη μέση, με την αστυνομία να εκφράζει φόβους για λεηλασίες.
Νωρίς το πρωί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πορεύτηκαν προς το λιμάνι της πόλης όπου και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους που ζουν στο λιμάνι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας ενώ αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση.
Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη έως επικίνδυνη αποδεικνύοντας πόσο πρόχειρη είναι η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα σύνορα αφύλακτα, χωρίς έλεγχο ορδές μεταναστών από Συρία και Ιράκ καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά και η κατάσταση επιδενώνεται συνεχώς.


Αίτημά τους η γρήγορη καταγραφή τους και η μετάβασή τους στην Αθήνα.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος έχει παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν αποκλείονται λεηλασίες.

Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια.
Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.





Embedded image permalink


Παραδοχή - σοκ από τον Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής - «Μέσα στα κύματα προσφύγων βρίσκονται και τζιχαντιστές»

Σε παραδοχή - σοκ προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος υποστήριξε πως μέσα στα κύματα προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη βρίσκονται και τζιχαντιστές.
Μιλώντας στο Star ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη.
«Θα ήταν ανόητο να πει κανείς όχι, νομίζω ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών επιβεβαιώνουν ότι ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης