Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη χωρίς εγγύηση λόγω... capital controls

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη χωρίς εγγύηση λόγω... capital controls
 Η ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και πολλές δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο και αφορά όλους τους κρατούμενους ή κατηγορούμενους
Διπλά τυχερή είναι η Βίκυ Στάματη καθώς όχι μόνον αποφυλακίζεται αλλά δεν θα καταβάλει και το πόσο της εγγύησης που ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.
Και αυτό γιατί ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος «αξιοποίησε» την επιβολή των capital controls κάνοντας χρήση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.
Η ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και πολλές δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο και αφορά όλους τους κρατούμενους ή κατηγορούμενους.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση ενδέχεται να παραταθεί και για αργότερα.
Αν όχι η κ. Σταμάτη υποχρεούται να καταβάλει την εγγύηση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Τις καλές εποχές, πάντως, η σύζυγος του πανίσχυρου τότε Άκη Τσοχατζόπουλου με τα ακριβά γούτσα θα είχε πρόβλημα με τα capital control.
Τώρα ήταν απλά ο από μηχανής θεός για την αποφυλάκισή της από το «Δρομοκαϊτειο» καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα κατάφερνε να βρει το πόσο της εγγύησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης