Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλείνουν τα Τέμπη για 12 ώρες οι αγρότες – Δίνουν τελεσίγραφο πέντε ημερών στην κυβέρνηση

Κλείνουν τα Τέμπη για 12 ώρες οι αγρότες – Δίνουν τελεσίγραφο πέντε ημερών στην κυβέρνηση
Κύριο αίτημα των αγροτών να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό
Σε 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών από τις 10:00 το πρωί προχωρούν σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν την παρουσία τους στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού.
Οι αγρότες εμμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους δίνοντας τελεσίγραφο πέντε ημερών στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό προκειμένου να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση.
Αποκλεισμοί δρόμων θα υπάρξουν σε πολλά σημεία των εθνικών οδών, όπως στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Κάστρου, στο ύψος της Αταλάντης και στο ύψος της Ανθήλης ενώ κλειστή θα μείνει και η παλιά εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας σε διάφορα σημεία.
Σε 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι αγρότες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης. Ταυτόχρονα βρίσκονται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας των αιτημάτων και των προτάσεών τους που προτίθενται να κοινοποιήσουν προς την κυβέρνηση.
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των επιτροπών των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου και συγκεκριμένα των νομών Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας αποφασίζουν για μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των οδικών δικτύων, ενώ την Πέμπτη, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους.
Στο τελωνείο των Κήπων τα τρακτέρ μπλοκάρουν μόνο τη διέλευση των φορτηγών.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά συμβιβαστική λύση για το θέμα των αγροτών.
Το θέμα θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η οποία θα συνέλθει υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών (Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Κατρούγκαλου, Βαγγέλη Αποστόλου και Τρύφωνα Αλεξιάδη).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης