Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρχισε η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων - μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο του Ελαιώνα

Άρχισε η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων - μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο του Ελαιώνα
Απόφαση εκκένωσης του λιμανιού εντός του επόμενου 10ημέρου έλαβε το συμβούλιο των συναρμόδιων υπουργών υπό τον Αλέξη Τσίπρα 
Μετά από απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση των συναρμόδιων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία δόθηκε εντολή να ολοκληρωθεί η εκκένωση του λιμανιού του Πειραιά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ξεκίνησε η διαδικασία για την μεταφορά του πρώτου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, δεκάδες πούλμαν έφτασαν στις πύλες Ε1 και Ε2 και βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό προσφύγων - μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα.
Ωστόσο αναμένεται η απάντηση από τους διαχειριστές του Κέντρου Φιλοξενίας για τον τελικό αριθμό που δύναται να φιλοξενηθεί τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες στη συγκεκριμένη δομή.
Την ίδια ώρα, το συντονιστικό όργανο καταγράφει όλες τις ελεύθερες θέσεις στις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας ανά την επικράτεια με στόχο να μεταφερθούν πρόσφυγες κυρίως από το λιμάνι του Πειραιά.
Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε δυσλειτουργία και με τον αριθμό των πούλμαν καθώς έφτασαν πολύ λιγότερα από όσα ζητήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης