Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάνω από 400 νέες αφίξεις προσφύγων καταγράφηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το τελευταίο 10ήμερο

Πάνω από 400 νέες αφίξεις προσφύγων καταγράφηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το τελευταίο 10ήμερο
Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή ανέρχεται στα 9.634 άτομα
Με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς έχουν αυξηθεί οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατά τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, με τις συνθήκες στη Λέσβο να είναι πλέον ασφυκτικές.
Συγκεκριμένα, κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες, καταγράφηκαν συνολικά 427 νέες αφίξεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τις 399 εξ' αυτών να αφορούν κατ' αποκλειστικότητα τη Λέσβο, και μόλις τις 28 να αφορούν τη Σάμο.
Μάλιστα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι από τις εν λόγω αφίξεις, οι 171 σημειώθηκαν μόλις το τελευταίο 24ωρο, εντείνοντας ακόμα περισσότερο το ζήτημα της υπερπληρότητας στο νησί της Λέσβου.
Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια βρίσκονται σήμερα περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός μεγαλύτερος κατά 40% σε σχέση με τις δυνατότητες του κέντρου.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή ανέρχεται στα 9.634 άτομα, εκ των οποίων οι 4.145 βρίσκονται στη Λέσβο, οι 3.516 στη Χίο, ενώ στη Σάμο φιλοξενούνται 1.973 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης