Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Πρωτοχρονιά στην εποχή του κορωνοϊού - Έρημη πόλη η Αθήνα - Απέχει ο στόχος για τα ημερήσια κρούσματα - Στους 4.838 οι νεκροί στην Ελλάδα

Η Πρωτοχρονιά στην εποχή του κορωνοϊού - Έρημη πόλη η Αθήνα - Απέχει ο στόχος για τα ημερήσια κρούσματα - Στους 4.838 οι νεκροί στην Ελλάδα
Τα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο είναι 300 - 400 την ημέρα
(upd) Μια... πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά βίωσαν όλοι οι Έλληνες. 
Η Αθήνα θύμιζε έρημη πόλη, στους δρόμους κυκλοφορούσαν αστυνομικοί για να επιβλέπουν την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ το μόνο που θύμιζε γιορτές ήταν τα χριστογεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. 
Οι δρόμοι ήταν άδειοι μετά τις 22:00, ενώ κυκλοφορούσαν μόνο όσοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από την εργασία τους.
Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία ήταν «ενισχυμένα». 
Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. 
Την ίδια στιγμή τα κρούσματα κορωνοϊού αν και απέχουν από τον στόχο, δείχνουν τα εδραιώνονται κοντά στα 1.000 ημερησίως, με τη χώρα μας να ανακοινώνει τριψήφια κρούσματα για ενδέκατη φορά τις τελευταίες δώδεκα μέρες. 
Την ίδια στιγμή, σταθερά αλλά υψηλά επιμένουν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.
 
Η νύχτα έγινε... μέρα
 
Σε κάθε περίπτωση όμως η χαρά για το τέλος του 2020 που ταλαιπώρησε όλο τον πλανήτη δεν μπόρεσε να μείνει κρυφή.
Τη στιγμή που το ρολόι έδειξε 00.00, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και με αυτόν τρόπο μπήκε άκρως εντυπωσιακά το νέο έτος.
Τη στιγμή που το ρολόι έδειξε 00.00, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και με αυτόν τρόπο μπήκε άκρως εντυπωσιακά το νέο έτος.
Περισσότερα ίσως από κάθε χρονιά ήταν τα πυροτεχνήματα που έπεσαν φέτος στη Θεσσαλονίκη με την αλλαγή του χρόνου.
 
Παγώνη: Δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος για τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, τα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο είναι 300-400 την ημέρα.
Οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι από κορωναϊό συνεχίζονται, ενώ αυτοί που νοσηλεύονται είναι πάνω από 2.300.
«Θέλει προσοχή ώστε στις 4-5 του μηνός να εκτιμήσει τις παραμέτρους η επιτροπή και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο κόσμος έχει πιεστεί πολύ.

Στους 4.838 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 4.838 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού  σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 932, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 138.850 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 52.3% άνδρες. 
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 4838 θάνατοι.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. 
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 438 (67.1% άνδρες). 
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών). 
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:


Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.


Σημ.1: η παρούσα κατανομή δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα
Σημ.2: αναγράφονται μόνο οι ΠΕ στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα κατά τη σημερινή αναφορά

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης