Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Στο τραπέζι το ολικό lockdown – Επιπρόσθετα μέτρα μέσα στην εβδομάδα, εάν χρειαστεί

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Στο τραπέζι το ολικό lockdown – Επιπρόσθετα μέτρα μέσα στην εβδομάδα, εάν χρειαστεί
Πάρα πολύ καλή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά των μεταλλάξεων υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως παραμένει στο τραπέζι το σενάριο ενός ολικού lockdown διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, ο οποίος δεν απέκλεισε το σενάριο να ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα εντός της εβδομάδας εάν χρειαστεί.
Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας ο κ.Αρκουμανέας σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, είπε πως συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 403 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 6 κρούσματα από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.
«Αυτό το στέλεχος, επειδή είναι πιο μεταδοτικό, πιθανόν να επικρατήσει τους επόμενους μήνες» είπε ο κ.Αρκουμανέας, τονίζοντας πως «το στέλεχος αυτό φαίνεται πως είναι έως 40% πιο μεταδοτικό, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις από μελέτες ότι είναι και πιο θανατηφόρο».

Καλή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Όσον αφορά τα εμβόλια και το κατά πόσο είναι αποτελεσματική και με τις μεταλλάξεις, ο κ.Αρκουμανέας τόνισε ότι «ειδικά για τη βρετανική μετάλλαξη, τα εμβόλια έχουν καλή αποτελεσματικότητα».
«Για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχουμε δεδομένα, εκτός από αυτά της AstraZeneca που δείχνουν μειωμένη αποτελεσματικότητα, αλλά ακόμα αρκετά σημαντική για να αποφευχθεί ο θάνατος ή η βαριά νόσηση.
Και αυτό το στέλεχος, όμως, είναι πιο μεταδοτικό» ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, υποστηρίζοντας ότι στους επόμενους μήνες ο εμβολιασμός θα γίνει πιο εντατικός και θα έχουμε λιγότερη πίεση στο σύστημα.

Νέα μέτρα εάν χρειαστεί

«Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα.
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας.
Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα.
Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική» υποστήριξε ο κ.Αρκουμανέας, αναφέροντας πως το ολικό lockdown δεν έχει γίνει για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, αλλά όμως υπάρχει πάντα στο τραπέζι ως τελικό μέτρο.
«Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ.Αρκουμανέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης