Κοινωνία

Λάρισα: Φτάνουν 40 τροχόσπιτα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Λάρισα: Φτάνουν 40 τροχόσπιτα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους
Ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην βελτίωση της προσωρινής στέγασης των κατοίκων που διαμένουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές
Σχετικά Άρθρα

Με 40 τροχόσπιτα τα οποία θα στεγάσουν προσωρινά τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ την Τετάρτη (3/3) συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων.
Ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην βελτίωση της προσωρινής στέγασης των κατοίκων που διαμένουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές, καθώς τα σπίτια τους έπαθαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και έχουν κριθεί ακατάλληλα.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε ότι στους ανθρώπους αυτούς μοιράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Που μπορούν να απευθύνονται οι πληγέντες

Στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία στο Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου και αλλού, όπου έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σκηνές για τους πληγέντες, συνεχίζεται η τροφοδοσία των κατοίκων με κουβέρτες, υπνόσακους, πόσιμο νερό και φαγητό, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία ηλεκτροδότησης, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν θερμαντικά σώματα για την προστασία των κατοίκων από το κρύο.Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες Παρασκευή αυτοψίες σε 841 σπίτια, εκ των οποίων τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η υποβολή αναφορών προς τον δήμο Λαρισαίων από κατοίκους και της πόλης της Λάρισας, για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, ενώ κλιμάκια μηχανικών συνεχίζουν τους ελέγχους.
Αναφορικά με τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στη πόλη της Λάρισας, όπου εντοπίστηκε έντονη θολότητα στο νερό, μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με την ΔΕΥΑΛ, έχει γίνει η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Ωστόσο, σε ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης σημειώνεται πως, λόγω του μεγάλου μεγέθους του δικτύου ύδρευσης αλλά και του περιορισμού χρήσης των προβληματικών γεωτρήσεων, συστήνεται στους καταναλωτές ο περιορισμός της κατανάλωσης για όλες τις χρήσεις στις απολύτως αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης