Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέχρι τέλος Μαρτίου το lockdown 3 - Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από 10 Μαίου - Στους 6.758 οι νεκροί από κορωνοϊό

Μέχρι τέλος Μαρτίου το lockdown 3 - Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από 10 Μαίου - Στους 6.758 οι νεκροί από κορωνοϊό

Η σχετική κανονικότητα θα ξεκινήσει από 10 Μαίου 2021 και σχετική κανονικότητα σημαίνει ότι θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε νομούς, θα είναι υποχρεωτική η μάσκα και θα επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί

Σχετικά Άρθρα

Το lockdown 3 θα παραμείνει έως τέλη Μαρτίου 2021, αν και θα υπάρξουν κάποια ελαστικότητα και χαλάρωση ορισμένων μέτρων, ωστόσο ο βασικός στόχος είναι να παραμείνουν τα βασικά μέτρα έως τέλος Μαρτίου 2021. 
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι αρχίζουν να βλέπουν... και το Πάσχα, με το πιθανότερο σενάριο να μην επιτραπεί για δεύτερη φορά στους πολίτες να επισκεφθούν την επαρχία για να γιορτάσουν το Πάσχα των ορθόδοξων χριστιανών.
Πρακτικά και ο Απρίλιος θα πάει με μέτρα τα οποία θα συνοδευτούν με κάποια χαλάρωση σε ορισμένους τομείς... ωστόσο στόχος είναι να επιβάλλουν καραντίνα εκ νέου πριν το Πάσχα για να μην επιτρέψουν στους πολίτες να μετακινηθούν στην επαρχία.
Φαίνεται ότι στόχος είναι να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαίου και να ληφθούν οι αποφάσεις για άνοιγμα στις 10 Μαίου 2021.
Την ίδια ώρα αφόρητη είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω των εισαγωγών, που έχουν διπλασιαστεί.

Έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ

Ασφυκτική είναι η πίεση, που παρατηρείται στο ΕΣΥ, λόγω των μαζικών εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Το Σάββατο (6/3) έγιναν σχεδόν 300 εισαγωγές μόνο ασθενών με κορωνοϊό στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.
Σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Κυριακής (6/3) δόθηκαν νέες εντολές για τη διαχείριση της κρίσης.
Στη μάχη μπαίνει πλέον και το νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο θα δέχεται ασθενείς κορωνοϊού από την Αθήνα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
Εξάλλου ανοίγουν ακόμα 30 απλές κλίνες Covid φτάνοντας στις 90.
Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να δίνονται περισσότερα εξιτήρια στα νοσοκομεία τα Σαββατοκύριακα ώστε να αδειάζουν κρεβάτια.
Στο σύστημα ενσωματώνονται και 10 ΜΕΘ Covid στο Τζάνειο και τις επόμενες ημέρες επιπλέον κλίνες εντατικής κορωνοϊού στο ΚΑΤ.
Το ΝΙΜΤΣ έχει ήδη 120 μη covid ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία.
Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές προς τις ιδιωτικές κλινικές μη covid ασθενών και από το Σισμανόλειο, ώστε μέχρι την Τετάρτη να ξεκινήσει πλήρως τη λειτουργία του ως αποκλειστικά νοσοκομείο κορωνοϊού.



Σταδιακή άρση στις 10 Μαίου

Η σχετική κανονικότητα θα ξεκινήσει από 10 Μαίου 2021 και σχετική κανονικότητα σημαίνει ότι θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε νομούς, θα είναι υποχρεωτική η μάσκα και θα επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Εν τω μεταξύ, στον επιταχυνόμενο εμβολιασμό του πληθυσμού εναποθέτει τις ελπίδες της για άρση του lockdown η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι εντός του Μαρτίου 2021 θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες.
Ο στόχος δεν είναι ρεαλιστικός, αλλά σε κάθε περίπτωση απέχει από τα 7 εκατ. που είναι απαραίτητα να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.
Η χώρα μετρά συνολικά 205.120 κρούσματα και 6.758 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 466 και ο  μέσος όρος εισαγωγών νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας του επταημέρου είναι 356 ασθενείς.
Η αγωνία για την πανδημία στη χώρα έχει μετατεθεί στην αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που πλέον εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια, ενώ μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης θα προλάβουν τη διασπορά, επιτρέποντας έτσι - και σε συνδυασμό με τις στρατηγικές κινήσεις ενίσχυσης των νοσοκομείων - μια αργή αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που έχει βρεθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αττική για κρούσματα με συνδυασμό μεταλλάξεων στην Αττική, που καθίστανται πιο ανθεκτικές στα εμβόλια.

Ανθεκτικές μεταλλάξεις


Ήδη, πρώιμη χαρακτήρισε χθες (6/3) τη συζήτηση για την άρση του lockdown ως της 25 Μαρτίου ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση δύο νέων επικίνδυνων στελεχών του κορωνοϊού στην Αττική.
Πρόκειται στελέχη, που εντοπίστηκαν από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Αυτά τα δύο νέα στελέχη περιλαμβάνουν μετάλλαξη που απαντάται σε κρούσματα του ιού από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και καθίσταται πιο ανθεκτική στα εμβόλια που μέχρι τώρα έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τζανάκης: Kορύφωση του 3ου κύματος Covid με 3.000 κρούσματα από 9/3

Το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πιθανόν την επόμενη εβδομάδα να ξεπεράσει τα 3.000 με την προϋπόθεση, πως οι έλεγχοι που θα διενεργούνται καθημερινά θα κινούνται περί τα 50.000, όπως εκτιμούν οι ειδικοί.
Τις επόμενες μέρες, η διακύμανση των κρουσμάτων μπορεί να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000 όπως, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης.
Βάσει του μοντέλου που επεξεργάζεται η ερευνητική του ομάδα τις επόμενες μέρες το σύνολο των κρουσμάτων ξεπεράσει τα 3.000 όπως δήλωσε ο κ. Τζανάκης στον ΣΚΑΙ.

Επικράτηση της μετάλλαξης στην Αττική

Ο καθηγητής τόνισε μάλιστα ότι στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ποσοστό 80% με 90%.
Ως προς τις διασωληνώσεις εκτίμησε ότι, μπορεί να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου.
Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε ότι, από τις 18 με 20 Μαρτίου θα αρχίσει μία πάρα πολύ σταδιακή αποκλιμάκωση.
«Παραμονές Πρωτοχρονιάς είχαμε 1900 κρούσματα αλλά το λιανεμπόριο δεν προκάλεσε ιδιαίτερο πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Τζανάκης, ξεκαθάρισε όμως ότι είναι απαραίτητες οι στρατηγικές αποτροπής του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πότε αρχίζει η αποκλιμάκωση

«22 Μαρτίου θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων» επισήμανε.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι, η κορύφωση του 3ου κύματος δεν έχει έρθει ακόμα και θα την δούμε ίσως και την Τρίτη (9/3).

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Το επόμενο δίμηνο θα κυριαρχήσει το βρετανικό στέλεχος έναντι του υπάρχοντος ιού

«Το βρετανικό στέλεχος θα κυριαρχήσει έναντι του υπάρχοντος ιού μέσα στους επόμενους δύο μήνες», προειδοποιεί ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δ. Σαρηγιάννης.
Μάλιστα, μέχρι τις 31 Μαΐου το ποσοστό των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS- CoV-2, αναμένεται να φτάσει το 87% στην Αττική και το 50% σε όλη την Ελλάδα, επί του συνόλου των ημερήσιων νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τη νέα τεχνική έκθεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews.
Ήδη, εφιαλτική χαρακτηρίζουν την επικράτηση της νέας παραλλαγής οι επιστήμονες, αφού έχει αρχίσει να αυξάνει τη συμμετοχή του στον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων, λόγω της υψηλότερης μεταδοτικότητάς του.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους θα ήταν πολύ υψηλότερη αν τη χρονική περίοδο εισαγωγής του στην Ελλάδα δεν βρισκόμασταν σε lockdown, ενώ επιπλέον συμβολή στον περιορισμό της διασποράς του είχε το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε οριζόντια από τις 3 έως και τις 16 Ιανουαρίου».
Ο ίδιος εκτιμά πως «σε αντίθετη περίπτωση, η διασπορά του θα ήταν πολύ υψηλότερη τώρα και η συνολική επιδημιολογική εικόνα στη χώρα πολύ χειρότερη».
Ακόμη, ο κ. Σαρηγιάννης σημειώνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ανοίγματα οικονομικών, εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων, ελλοχεύουν κινδύνους τους επόμενους μήνες.

Στοιχεία περί μεταλλάξεων

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, στις 31/12/2020 κυμαινόταν στο 0,4% το ποσοστό των μεταλλαγμένων στελεχών επί του συνόλου των νέων κρουσμάτων στη χώρα και στην Αττική στο 0,2%, ενώ ένα μήνα μετά, στις 31/1/2021 τα ποσοστά ανήλθαν σε 3,9% και 6,2%, στις 28/2 σε 5,6% και 26%.
Στις 31 Μαρτίου αναμένεται να φτάσουν στο 14,4% (στη χώρα) και 49,9% ( στην Αττική) αντίστοιχα, ενώ στις 30 Απριλίου σε 30,3% και 76% αντίστοιχα.
Στις 31 Μαΐου οι μεταλλάξεις επί του συνόλου των νέων κρουσμάτων αναμένεται να κυριαρχήσουν σε ποσοστό 87% στην Αττική και 50% σε ολόκληρη την επικράτεια.

Δημόπουλος: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν άρση του lockdown

Την άποψη ότι με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, με τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα Υγείας, δεν πρέπει να συζητάτε η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.
Μιλώντας στο Mega o κ. Δημόπουλος αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, υποστήριξε ότι αποτελούν τον κύριο λόγο για το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να μαρτυρούν ότι τα εμβόλια έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα στις μεταλλάξεις της πανδημίας.
«Οι νέες μεταλλάξεις συνδυάζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εξηγεί το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα και αλλού. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφή δεδομένα για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων» είπε και αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολισμών:
«Να μη δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων. Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει, πάει με καλούς ρυθμούς και είναι μονόδρομος ο ταχύς εμβολιασμός μεγάλου αριθμού του πληθυσμού».Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός άνω των 60 ετών και ο πληθυσμός των 300.000 που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.
Τέλος, σχετικά με το φαινόμενο να μην εμβολιάζονται υγειονομικοί τόνισε ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Αλλά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να υπενθυμίζουμε σε καθημερινή βάση».

Εμβολιασμοί και προτεραιότητες

Την εκτίμηση ότι οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προηγηθούν στον εμβολιασμό εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος. «Θα έπρεπε να προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και τα άτομα άνω των 70, αντί της ηλικιακής ομάδας 60-64 στα εμβόλια» σημείωσε.Παράλληλα, έκανε λόγο ότι θα πρέπει το εμβόλιο της AstraZeneca να χρησιμοποιείται και στους ηλικιωμένους, καθώς το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό.
Σε ό,τι αφορά στην ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο, αναφορικά και με τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον τουρισμό, εκτίμησε ότι τα αντισώματα των εμβολίων μπορεί να διαρκέσουν έως και έναν χρόνο.

Θα χρειαστούν εβδομάδες για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ

Τα επιδημιολογικά στοιχεία προσφέρονται για δυσοίωνες προβλέψεις αλλά και ακριβείς υπολογισμούς.
Ο μέσος όρος κρουσμάτων που διπλασιάστηκε σε 15 ημέρες, επιτρέπει μια εκτίμηση του βάρους που θα χρειαστεί να σηκώσει το σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών, περίπου 200 ασθενείς θα χρειαστούν διασωλήνωση ή νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αριθμός πολλαπλάσιας ανησυχίας με τη νοσηλεία παρατεταμένη κατά μία εβδομάδα σε σχέση με παλαιότερα και την αλματώδη αύξηση που παρατηρείται στο σκληρό δείκτη την τελευταία εβδομάδα.
Έντονη παραμένει η ανησυχία για την κατάσταση στο λεκανοπέδιο που δέχτηκε 1.600 ασθενείς στα νοσοκομεία του τις τελευταίες εφτά ημέρες, με τα νοσοκομεία του να φιλοξενούν τα μισά περίπου περιστατικά COVID-19.

«Βράζει» η Αττική

Ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 1.142 νέα κρούσματα, με τα μισά σταθερά στην Αττική (569), αλλά και  130 στη Θεσσαλονίκη.
Η πορεία της Αττικής παραμένει ανοδική και μάλιστα, στο Κέντρο καταγράφηκαν 162 νέες λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών 77, στο Νότιο Τομέα 63, στον  Πειραιά 81, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών 66, στην Ανατολική Αττική 82,  Νήσοι 5 και Δυτική Αττική 33.

eody3.JPG

Τι ισχύει σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Από τις 4 Μαρτίου και έως τις 16 Μαρτίου στην μετακίνηση (ισχύουν σε όλη τη χώρα), ισχύουν τα ακόλουθα:

Στο SMS 2 (αγορά αγαθών) και 3 (τράπεζες) η μετακίνηση θα γίνεται εντός δήμου ή έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
Στο SMS 6 οι δραστηριότητα γίνεται είτε όταν κάποιος είναι πεζός ή όταν κινείται με ποδήλατο.
Στο SMS 4 από αύριο θα ζητούνται επιπλέον διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο.
Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.
Ακόμα, όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Στους 6.758 οι νεκροί

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.142, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.348 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
eody1.JPG
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 466 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 356 ασθενείς.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.758 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
eody2.JPG

Έλεγχοι

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.801.060 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.757.916 δείγματα.
O μέσος όρος του επταημέρου είναι 46.159 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Γεωγραφική διασπορά

Η γεωγραφική κατανομή των 1.142 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 7/3, έχει ως εξής:
82 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
77 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
66 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
33 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
162 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
63 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
81 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
5 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων
130 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
12 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας
6 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας
35 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
16 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
2 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
15 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
25 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
6 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
4 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
2 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς
17 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
23 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
3 κρούσματα στην Π.Ε Κω
7 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας
24 κρούσματα στην Λάρισας
1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου
10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
5 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Μυκόνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
11 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε.Πρέβεζας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης
6 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου
1 κρούσμα στην ΠΕ Σάμου
9 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών
1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου
3 κρούσματα στην Π.Ε Τήνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
17 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
2 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
3 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου
eody6.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης