Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μεσόφωνος Γιολάντα ντι Τάσσο

Πέθανε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μεσόφωνος Γιολάντα ντι Τάσσο
Σημαντικό κομμάτι της σταδιοδρομίας της αποτέλεσε η συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή με την οποία συνεργάστηκε επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες

Μια σπουδαία λυρική ερμηνεύτρια, με μακρόχρονη διαδρομή και διεθνή καταξίωση, η μεσόφωνος Γιολάντα ντι Τάσσο (Τατσόγλου), έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.
Σημαντικό κομμάτι της σταδιοδρομίας της αποτέλεσε η συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή με την οποία συνεργάστηκε επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες.
Γεννημένη στην Αθήνα το 1936, ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, ενώ σπούδασε τραγούδι με τον Κίμωνα Τριανταφύλλου στο Ωδείο Αθηνών.
Συνέχισε σπουδές στη διάσημη Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη, από όπου αποφοίτησε με άριστα.
Διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως Ατσουτσένα στον Τροβαδούρο του Βέρντι.
Με την Εθνική Λυρική Σκηνή πρωτοσυνεργάστηκε το 1964 ως Κάρμεν εισπράττοντας θριαμβευτικές κριτικές.
Υπήρξε μόνιμο στέλεχος του θεάτρου από το 1969. 
Τραγούδησε επανειλημμένα σε σπουδαία λυρικά θέατρα της Ιταλίας (Θέατρο Σαν Κάρλο Νάπολης, Θέατρο Μπελλίνι Κατάνιας, Σκάλα Μιλάνου), ενώ ακολούθησε μια λαμπρή σταδιοδρομία παγκοσμίως με εμφανίσεις σε Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Περού, Παναμά, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Μεξικό, Ισραήλ.
Το 1985 πραγματοποίησε την πρώτη της ηχογράφηση, ερμηνεύοντας την Κασσάνδρα του Γιώργου Σισιλιάνου με τη Χορωδία και την Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας.
Πάντα με διάθεση προσφοράς στις νεότερες γενιές, δίδαξε για πολλά χρόνια μονωδία και μελοδραματική στο Ελληνικό Ωδείο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης