Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Πολύ μεταδοτική η παράλλαξη Δέλτα – Να εμβολιαστούν όλοι

Λινού: Πολύ μεταδοτική η παράλλαξη Δέλτα – Να εμβολιαστούν όλοι
Να μην βγάλουν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι είπε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι πολύ μεταδοτική η παράλλαξη Δέλτα του ιού διατύπωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείσα σχετικά με την αλλαγή της β’ δόσης του εμβολίου της AstraZeneca με κάποιο άλλο εμβόλιο, η κα.Λινού υπογράμμισε ότι σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται ήδη η αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη για παρενέργειες.
«Δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητα.
Οι επιστήμονες εξετάζουν τώρα αυτό το θέμα» τόνισε η κα.Λινού, η οποία υποστήριξε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι.
«Από εκεί και πέρα είναι θετικό το γεγονός να μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες παρενεργειών από τα εμβόλια και σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε η οδηγία το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται μόνο από άτομα άνω των 60 ετών» ανέφερε η κα.Λινού.

Δεν είναι δεδομένο το 4ο κύμα

Η κα. Λινού είπε πως δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας, ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι αν νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτώματα.
Σχετικά με τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα για την μετάλλαξη τύπου «Δέλτα» η κα. Λινού είπε ότι την πιάνουν τα εμβόλια αλλά δεν προστατεύονται όσοι έχουν κάνει μόνο την μια δόση AstraZeneca, ενώ επανέλαβε ότι «πρέπει να πείσουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν».
Σημείωσε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ μεταδοτική» και πρόσθεσε ότι «αν μπει στην Ελλάδα θα έχουμε πρόβλημα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί».
Τέλος, για την συζήτηση σχετικά με το να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κα. Λινού προτείνει «να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους», καθώς όπως είπε ο ιός ακόμα μεταδίδεται και τόνισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης