Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης για παραλλαγή Δέλτα: Ανησυχητικό φαινόμενο – Ένας άνθρωπος μπορεί να κολλήσει έως επτά άτομα

Σαρηγιάννης για παραλλαγή Δέλτα: Ανησυχητικό φαινόμενο – Ένας άνθρωπος μπορεί να κολλήσει έως επτά άτομα
Tο ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό, σύμφωνα με τον Δ. Σαρηγιάννη

Στις αρχές Αυγούστου θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που οφείλονται στην ινδική μετάλλαξη, εκτίμησε ο Δημοσθένης Σαρηγιαννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις για την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού στην Ελλάδα δείχνουν ότι πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο, ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερα δεδομένα θα έχει στα χέρια του την επόμενη εβδομάδα, καθώς τώρα η ομάδα του αλλάζει τα μοντέλα ώστε να προσομοιώσει ακριβώς την εξέλιξη της πανδημίας με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη.

Λύση ο εμβολιασμός

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης «το κρίσιμο εδώ είναι το πόσο γρήγορα θα πάμε σε πλήρη εμβολιασμό».
Εξήγησε ότι το ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό, ενώ έχει υπερδιπλάσιο βαθμό αναπαραγωγής σε σχέση με το πρωταρχικό στέλεχος που υπήρχε πέρσι.
Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, με το πρωταρχικό στέλεχος ένα άτομο μπορούσε να επιμολύνει περίπου τρία άτομα ακόμη, με το βρετανικό ο αριθμός αυξήθηκε στα τέσσερα με πέντε, ενώ με τη μετάλλαξη Δέλτα ένας άνθρωπος μπορεί να κολλήσει έξι με επτά άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης