Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και εστίαση – Είμαστε σε φάση έξαρσης

Γώγος: Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και εστίαση – Είμαστε σε φάση έξαρσης
Δεν είναι ακόμα το τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να είναι η αρχή του είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι αναγκαίοι οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στους εργαζόμενους στην εστίαση διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε ότι «είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι».
«Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος υπογράμμισε πως εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.
«Ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρούταν τις τελευταίες 3-4 μέρες.
Εντούτοις χθες 6/7 πραγματικά υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια έκρηξη.
Η ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση, αφού τα κρούσματα αυτά σχετίζονται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης» ανέφερε ο καθηγητής, ο οποίος υποστήριξε πως κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Είμαστε σε έξαρση

«Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου.
Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.
Παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα του να εμβολιαστεί ο πληθυσμός αφού παράλληλα με τον συγχρωτισμό, δεν υπάρχει η προστασία η οποία παρέχεται τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης